Wortelpeterselie bakken
Je wortelpeterselie bakken en serveren met verse peterselie is een eenvoudige maar heerlijke bereiding van wortelpeterselie. tevens is dit recept een lekker en koolhydraatarm alternatief voor gebakken aardappeltjes.
Heb je weleens je wortelpeterselie in plakjes gesneden en gebakken? Zeker een aanrader om eens te proberen. Wortelpeterselie leent zich erg goed voor om te worden gebakken en ze worden dan ook heerlijk goudbruin en knapperig. Gebakken wortelpeterselie doet enigszins denken aan gebakken aardappeltjes, echter met een iets zoetere en kruidigere smaak en iets krokanter en harder dan aardappeltjes. Gebakken wortelpeterselie is daarom ook een heel lekker alternatief voor gebakken aardappeltjes als je koolhydraatarm eet.
Waarin kan je de wortelpeterselie bakken?
Het lekkerste is om de wortelpeterselie te bakken in een grote koekenpan zoals deze. Wortelpeterselie kan je ook bakken in de wok of roosteren in de oven, maar dan krijg je echt een ander resultaat. Als je ze bakt in de koekenpan krijg je echt het gebakken effect, wat je ook hebt bij gebakken aardappeltjes. Gebruik de grootste koekenpan die je hebt, zodat de wortelpeterselie plakjes zo veel als mogelijk naast elkaar liggen in de pan zodat ze gelijkmatig kunnen garen. Het bakken doe je in een combinatie van roomboter en olijfolie. Roomboter voor de smaak en olijfolie omdat je hiermee beter kan bakken op hogere temperaturen.
Recepten met wortelpeterselie
Ben je na het bakken van de wortelpeterselie op zoek naar meer recepten met wortelpeterselie? Probeer dan ook eens deze Hongaarse goulashsoep zonder vlees of deze wortelpeterselie uit de oven.
Benodigde keukenmaterialen voor gebakken wortelpeterselie
– Koksmes
– Koekenpan
– Dunschiller
– Snijplank

Wortelpeterselie bakken
Ingrediënten
- 800 gram wortelpeterselie
- 5 gram verse peterselie
- 40 gram roomboter
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Schil de wortelpeterselie met een dunschiller en snijd ze daarna in wat dikkere, gelijke plakken. Snijd de dikkere kant van de wortelpeterselie eerst nog door midden of in kwarten, zodat je echt gelijke plakjes krijgt zodat alle stukken gelijkmatig kunnen garen.
- Zet een ruime koekenpan met de roomboter en de olijfolie op middelhoog vuur.
- Voeg als de roomboter is gesmolten de gesneden wortelpeterselie toe.
- Bak de wortelpeterselie 5 – 10 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn. Proef regelmatig en schep ze steeds om. Breng op smaak met zout en peper.
- Hak de peterselie grof en serveer de gebakken wortelpeterselie.
- Aan tafel!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties