Broccoli met geitenkaas uit de oven

19 mei 2023 (Laatst bijgewerkt: 22 mei 2023)
Smaakvolle broccoli met geitenkaas uit de oven met een romig en krokant kaaskorstje. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.

Broccoli met geitenkaas uit de oven

Smaakvolle broccoli met geitenkaas uit de oven met een romig en krokant kaaskorstje. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.

Geitenkaas heeft van nature een romige textuur en een licht pikante smaak. Wanneer de geitenkaas in de oven wordt verwarmd, smelt hij en vormt een heerlijk romige laag bovenop de broccoli. Tegelijkertijd behoudt de broccoli zijn knapperige textuur, wat zorgt voor een heerlijke combinatie van de zachte geitenkaas en de knapperige groente.

Broccoli met geitenkaas

Je kunt in de supermarkt tegenwoordig zelfs zakjes geraspte geitenkaas kopen, echter voor dit recept van broccoli met geitenkaas is het echt lekkerder om een belegen geitenkaas te gebruiken. Koop daarom een stukje belegen geitenkaas bij je kaasboer of in de supermarkt en rasp het zelf met de fijne kant van een rasp zoals deze, zo kan je de geitenkaas makkelijker mengen met de room.

Broccoli uit de oven

Voordat je de broccoli in de oven gaat gratineren met de geitenkaas is het belangrijk dat je de broccoli eerst even kort blancheert. Als je dat niet doet blijft de broccoli te hard en dat is niet lekker. Blancheer de broccoli daarom kort en prik regelmatig even om de gaarheid te checken. Zorg dat hij niet te zacht wordt tijdens het blancheren, broccoli kan snel papperig worden. Laat daarna goed uitlekken, zodat de broccoli niet te nat de oven in gaat, je wilt namelijk een beetje krokante broccoli uit de oven.

Vegetarische recepten met broccoli

Ben je na het maken en eten van de broccoli met geitenkaas uit de oven op zoek naar meer vegetarische recepten met broccoli? Probeer dan ook eens deze broccoli curry met zoete aardappel en cashewnoten of deze krokante gepaneerde broccoli uit de oven.

Benodigde keuken materialen voor broccoli met geitenkaas uit de oven

1 grote pan
Koekenpan
Ovenschotel
Blokrasp
Koksmes

Smaakvolle broccoli met geitenkaas uit de oven met een romig en krokant kaaskorstje. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.

Broccoli met geitenkaas uit de oven

Anna Kaptein
Smaakvolle broccoli met geitenkaas uit de oven met een romig en krokant kaaskorstje. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stronk broccoli
  • 150 gram belegen geitenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml kookroom
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de broccoli in roosjes, was deze en schil de steel van de stronk. Zorg ervoor dat de roosjes ongeveer gelijk van formaat zijn, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
  • Blancheer de broccoli roosjes gedurende 3-4 minuten in kokend water. Giet de broccoli af en spoel af onder koud water om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze kort, tot de knoflook geurig is. Let op dat de knoflook niet verbrandt.
  • Leg de uitgelekte broccoli roosjes in een ovenschaal. Besprenkel ze met de knoflookolie en meng goed, zodat de broccoli gelijkmatig bedekt is.
  • Rasp de geitenkaas met de fijne rasp en meng deze door de room. Breng de room iets op smaak met een snufje zout en peper.
  • Schenk het room geitenkaas mengsel over de broccoli in de ovenschaal heen.
  • Bestrooi als laatste met het amandelschaafsel en gratineer de broccoli met geitenkaas in de oven voor ongeveer 15 minuten tot je een mooi goudbruin korstje hebt.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.