Groene asperges bakken

20 mei 2023 (Laatst bijgewerkt: 12 januari 2024)
Groene asperges bakken is een klassieke en super smaakvolle manier om de groene asperges te bereiden. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.

Groene asperges bakken

Groene asperges bakken is een klassieke en super smaakvolle manier om de groene asperges te bereiden. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.

Groene asperges hebben van nature een heerlijke, licht bittere en nootachtige smaak. Door ze te bakken, worden de smaken geconcentreerd en ontwikkelen ze een diepere en intensere smaak. Het bakproces karamelliseert de natuurlijke suikers in de asperges, waardoor ze een licht zoete smaak krijgen en de bitterheid wordt verzacht. Gebakken groene asperges kunnen worden gebruikt als bijgerecht, toegevoegd aan salades, pasta’s, risotto’s of zelfs als topping op een pizza.

Waarin kan je groene asperges bakken?

Het lekkerste is om de groene asperges te bakken in een gewone grote koekenpan zoals deze. Groene asperges kan je ook bakken in de wok, maar dan krijg je echt een ander resultaat. Gebruik dus de grootste koekenpan die je hebt, zodat de asperges goed naast elkaar kunnen liggen in de pan zodat ze gelijkmatig kunnen garen. Het bakken doe je in een combinatie van roomboter en olijfolie. Roomboter voor de smaak en olijfolie omdat je hiermee beter kan bakken op hogere temperaturen.

Vegetarische recepten met groene asperges

Ben je na het bakken van de groene asperges op zoek naar meer vegetarische recepten met groene asperges? Probeer dan ook eens deze flammkuchen met groene asperges of deze salade met geroosterde groene asperges en spinazie.

Benodigde keukenmaterialen voor gebakken groene asperges

Dunschiller
Koksmes
Koekenpan

Groene asperges bakken is een klassieke en super smaakvolle manier om de groene asperges te bereiden. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.

Groene asperges bakken

Anna Kaptein
Groene asperges bakken is een klassieke en super smaakvolle manier om de groene asperges te bereiden. Een heerlijk vegetarisch bijgerecht.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram groene asperges
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sesamzaad

Instructies
 

  • Schil de onderkanten van de groene asperges licht met een dunschiller en snijd het kontje eraf.
  • Zet een ruime koekenpan met de roomboter en de olijfolie op middelhoog vuur op.
  • Verwijder de schil van de knoflook, snijd in plakjes en voeg toe aan de gesmolten roomboter.
  • Voeg daarna ook de groene asperges toe aan de koekenpan en verspreid ze gelijkmatig.
  • Bak ze gedurende 7-10 minuten, totdat ze heldergroen zijn en iets gekarameliseerd.
  • Draai de asperges regelmatig om zodat ze gelijkmatig bakken. Dit helpt om een gelijkmatige textuur en kleur te krijgen.
  • Breng de gebakken asperges op smaak met zout en peper.
  • Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge koekenpan.
  • Serveer de gebakken groene asperges met de geroosterde sesamzaadjes.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.