Aubergine schnitzel
Hou je wel erg van schnitzels maar eet je liever geen vlees? Probeer dan eens deze aubergine schnitzels! Heerlijke vegetarische schnitzels met verse basilicum.
Schnitzels zijn geliefd bij veel mensen. Ik snap heel goed waarom. Zo’n heerlijk gepaneerd korstje is erg lekker op zijn tijd. Vaak wordt gedacht dat je wanneer je vegetarisch eet je geen schnitzels meer kunt eten. Maar niets is minder waar. Er zijn namelijk tal van vegetarische schnitzel alternatieven te bedenken, waarvan deze aubergine schnitzel een hele goede is. Maar ook deze schnitzel van knolselderij is een aanrader of deze stamppot van paksoi met krokante portobello.
Aubergines voorbereiden en paneren
Voordat je de aubergines echt kunt gaan paneren en kunt gaan bakken als aubergine schnitzel is het belangrijk eerst het bittere vocht zoveel mogelijk uit de aubergines te laten trekken. Door dit te doen smaken de aubergines minder bitter en komt de heerlijke smaak van de aubergines meer tot zijn recht. Snijd daarom de aubergine met een heel scherp mes (i.v.m. de gladde schil van de aubergine) zoals bijvoorbeeld deze in plakken van ongeveer 2 centimeter en leg deze aubergine plakken vervolgens op keukenpapier. Bestrooi heel royaal met zout en laat gerust 10 tot 15 minuten intrekken. Je zult zien dat het bittere vocht uit de aubergines komt. Dit kan je vervolgens eraf vegen met schoon keukenpapier waarna je de aubergine plakken kunt gaan paneren.
Benodigde keukenmaterialen voor aubergine schnitzel
– Bakjes (3 x stuks)
– Keukenpapier
– Koksmes
– Koekenpan

Aubergine schnitzel
Ingrediënten
- 2 stuks grote aubergines
- 2 stuks eieren
- 100 gram paneermeel
- 100 gram bloem
- 10 gram verse basilicum
- zout en peper
- flinke scheut zonnebloemolie
Instructies
- Was de aubergines.
- Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 2 cm.
- Leg de aubergine plakken naast elkaar op keukenpapier en bestrooi alle plakken royaal met zout.
- Laat het zout ongeveer 10 minuten intrekken totdat er flink wat vocht uit de aubergine plakken komt. Dit is het bittere vocht.
- Verwijder het vocht met een keukenpapiertje.
- Zet drie bakjes klaar waar de aubergine plakken in passen. Doe in het eerste bakje het bloem en in het tweede bakje de twee eieren. Kluts deze goed door met een vork. Doe in het derde bakje het paneermeel.
- Breng het bloem goed op smaak met zout en peper en meng goed door.
- Paneer vervolgens alle aubergine plakken aan beide zijden met als eerste het bloem, daarna het ei mengsel en als laatste het paneermeel.
- Zet een grote koekenpan met royaal zonnebloemolie op middelhoog vuur. Laat goed heet worden.
- Bak vervolgens de aubergine plakken beide kanten 3 minuten totdat je aan beide kanten een goudbruin korstje hebt.
- Serveer direct en bestrooi et de blaadjes basilicum.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties