Courgette uit de sous vide

Boterzachte courgette uit de sous vide met verse dragon, mozzarella en pijnboompitjes. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht uit de sous vide.

Courgette uit de sous vide

Boterzachte courgette uit de sous vide met verse dragon, mozzarella en pijnboompitjes. Een heerlijk en makkelijk bijgerecht uit de sous vide.

Courgette

Courgette is een hele geschikte groente om te garen in de sous vide. Omdat een courgette vrij zacht vruchtvlees heeft, kan het al snel gebeuren dat je de courgette te gaar of te papperig bakt of kookt. Door de courgette te garen in de sous vide op een lage temperatuur gebeurt dit niet. De structuur en de smaak van de courgette blijft heel mooi behouden. Probeer het liefste voor dit recept wat kleine courgettes te pakken te krijgen. Kleine courgettes hebben namelijk meer smaak dan grote courgettes.

Meer weten over sous vide koken?

Mocht je meer willen weten over sous vide koken, dan raad ik je aan dit artikel te lezen.

Geen sous vide?

Heb je nou (nog) geen sous vide maar wil je deze courgettes uit de sous vide toch graag namaken? Doe de courgettes dan in een ovenschaal, besprenkel met de marinade en dek de ovenschaal af met aluminium folie. Verwarm de oven voor op 85 graden en gaar de courgettes gedurende een uur in de oven.

Op zoek naar meer sous vide recepten voor groenten?

Op zoek naar meer sous vide groenten bereidingen? Probeer dan ook eens deze sous vide gegaarde rode kool met balsamico of deze schnitzel van sous vide gegaarde knolselderij.

Benodigde keuken materialen voor dit recept:
sous vide warm waterbak (deze gebruik ik zelf) of een
sous vide stick (een goede en wat goedkopere optie) en een grote pan met water
vaccumeer zakken (en vaccumeermachine) of hersluitbare diepvrieszakken
koekenpan

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Courgette uit de sous vide

By Anna Kaptein Serves: 2 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 1 uur Total Time: 1 uur 15 minuten

Ingredients

  • 2 grote courgettes of 4 kleine courgettes (heeft de voorkeur)
  • 5 gram verse dragon
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructions

1

Was je courgettes en snijd ze in kwarten.

2

Pluk de blaadjes dragon van de steeltjes.

3

Schil het teentje knoflook en snijd in plakjes.

4

Vul je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick doet, met genoeg water.

5

Stel de temperatuur in op 84 graden en laat het water opwarmen.

6

Maak van 2 eetlepel olijfolie, de plakjes knoflook en de blaadjes dragon een marinade. Breng op smaak met zout en peper.

7

Verdeel de courgettes over twee vacuüm- of hersluitbare diepvries zakken. Probeer de courgette in één laag te houden, zodat ze gelijkmatig kunnen garen.

8

Verdeel als laatste ook de marinade over de courgette in de zakken.

9

Trek vervolgens alle lucht uit de zak met de vacumeermachine. Als je werkt met de hersluitbare diepvrieszakken dan laat je de open zak heel voorzichtig in het voorverwarmde water zakken. Door de druk van het water zal de meeste lucht uit de zak gaan. Als het water net tot onder de sluiting komt sluit je de zak goed af. Zorg dat de sluiting bij deze zakken altijd boven water blijft. Bij een vacuümzak hoeft dit niet.

10

Stel de timer in op 1 uur.

11

Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan en zet een mooie grote platte schaal klaar.

12

Haal na 1 uur de courgette voorzichtig uit de zakken en vang het vocht in een kommetje op.

13

Verdeel de courgette over de schaal met de snijkant naar boven.

14

Besprenkel het kookvocht met de dragon en de knoflook over de courgettes.

15

Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de courgette.

16

Strooi als laatste de pijnboompitjes over de courgette en serveer de courgette uit de sous vide.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.