Kokoscake met rabarber en amandelen
Deze kokoscake met rabarber en amandelen is een heerlijke combinatie van de zure rabarber, de zoete kokos en de amandelen. Een verrassend lekkere cake of taart voor bij de koffie.
Als je de bereidingsstappen van deze kokoscake met rabarber leest denk je wellicht dat het een vrij ingewikkelde cake is. Maar geef het een kans en probeer het eens, het valt zeker mee. De combinatie van kokos, rabarber en amandelen maakt het de moeite waard. Verwijder de draden van de rabarber goed, met bijvoorbeeld een scherp mes zoals deze, zodat je geen taaie stukken rabarber in je kokoscake met rabarber krijgt.
Recepten met rabarber
Waarschijnlijk wist je het al, maar rabarber is gene fruitsoort maar een groenten. Daarom hoef je je iets minder schuldig te voelen als je taart of cake eet met rabarber, je eet immers ook groenten. Naast deze heerlijke kokoscake met rabarber en amandelen zou je ook eens deze rabarber spelt cake met ricotta kunnen proberen of deze rabarber aardbei kruimel taart.
Benodigde keukenmaterialen voor kokscake met rabarber en amandelen
– Springvorm
– Koekenpan
– Steelpan
– Garde
– Mengkom
– Koksmes
– Zeef
– Spatel
Kokoscake met rabarber en amandelen
Ingrediënten
- 400 gram rabarber
- 140 gram roomboter
- 120 gram witte basterdsuiker
- 150 ml melk
- 3 stuks eieren
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram gemalen kokos
- 50 gram amandelen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwijder de uiteinden en de draden van de rabarber en snij in halve maantjes van ongeveer 1 cm. Zet tot gebruik apart.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak deze vervolgens in grove stukken.
- Doe de boter in een klein pannetje en laat zachtjes smelten. Zet het vuur gelijk uit als de boter gesmolten is.
- Voeg de suiker toe en laat deze al roerend smelten.
- Voeg daarna ook de melk toe en roer goed door. Kluts daarna met een garde de eieren er een voor een doorheen.
- Zeef het bakmeel boven de beslagkom en spatel dit voorzichtig beetje bij beetje door het beslag. Doe dit vervolgens ook met 40 gram van de kokos.
- Spatel daarna heel voorzichtig 2/3 van de rabarber door het beslag heen en de helft van de gehakte amandelen.
- Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.
- Doe vervolgens het beslag in de springvorm.
- Decoreer de kokoscake met de overgebleven rabarber, kokos en gehakte amandelen.
- Bak de kokoscake met rabarber en amandelen in het midden van de oven in 30 minuten gaar en goudbruin. Controleer de gaarheid met een satéprikker.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties