Rabarber spelt cake met ricotta

2 mei 2020 (Laatst bijgewerkt: 8 mei 2023)
Een heerlijk luchtige en zoet zurige rabarber spelt cake met ricotta. Een makkelijk en snel cake recept, met de looks van een prachtige taart.

Rabarber spelt cake met ricotta

Een heerlijk luchtige en zoet zurige rabarber spelt cake met ricotta. Een makkelijk en snel cake recept, met de looks van een prachtige taart.

Rabarber is eigenlijk een groente maar wordt vaak gebruikt alsof het fruit is. Rabarber is dan ook in zoete gerechten het lekkerst. Rabarber is vrij zuur en ontzettend veelzijdig. Het is daarom zo lekker in combinatie met zoet, zo krijg je namelijk heerlijke zoet zure smaken. Als het rabarber seizoen eindelijk weer begonnen is eind april kan ik niet wachten de eerste stengels te bemachtigen. Een recept als deze rabarber spelt cake met ricotta is dan ook een van de eerste dingen die ik van de rabarber oogst maak. Gevolgd door deze heerlijke rabarber crumble met appel en havermout. Deze rabarber spelt cake met ricotta kun je maken in een springvorm van 26 cm doorsnede, zoals bijvoorbeeld deze.

Recepten met rabarber?

Naast het maken van een rabarber cake kun je nog veel meer lekkers maken van rabarber. Zo is een simpele rabarber compote erg lekker voor in de yoghurt. Of allerlei soorten toetjes met rabarber. Ook taarten, koekjes, cakes en gebakjes zijn allemaal heerlijk met rabarber. Juist vanwege de zurige smaak. Of maak er eens iets totaal anders van en probeer deze rabarber gember siroop zodat je je eigen limonade van rabarber kan drinken. Een heerlijke dorstlesser tijdens warme dagen.

Benodigde keukenmaterialen voor rabarber spelt cake met ricotta

Springvorm
Handmixer
Mengkom
Koksmes

Een heerlijk luchtige en zoet zurige rabarber spelt cake met ricotta. Een makkelijk en snel cake recept, met de looks van een prachtige taart.

Rabarber spelt cake met ricotta

Anna Kaptein
Een heerlijk luchtige en zoet zurige rabarber spelt cake met ricotta. Een makkelijk en snel cake recept, met de looks van een prachtige taart.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bakken
Porties 1 rabarber cake

Ingrediënten
  

  • 500 gram rabarber
  • 200 gram spelt bloem
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 150 gram ricotta
  • 3 stuks eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • 10 gram bakpoeder
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de stengels rabarber en maak ze schoon door de uiteinden en de draden te verwijderen.
  • Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 3 cm.
  • Vet een springvorm in en bestuif met wat bloem.
  • Mix de suiker, de vanille suiker en de boter met een handmixer tot een romige massa.
  • Voeg vervolgens de eieren toe en mix weer goed tot een glad beslag.
  • Voeg beetje bij beetje de spelt bloem toe terwijl je blijft mixen.
  • Voeg de ricotta toe en mix deze ook goed door.
  • Voeg het bakpoeder toe en mix goed erdoor.
  • Voeg als laatste een snufje zout en mix ook goed door.
  • Doe het beslag in de springvorm en maak glad met de bolle kant van een lepel.
  • Verdeel de stukjes rabarber over de cake. Doe dit stapsgewijs zoals op de foto zodat je een leuk patroontje krijgt. Werk van binnen naar buiten tot de rabarber op is.
  • Decoreer als laatste met het amandelschaafsel.
  • Zet in het midden van de oven en bak de rabarber spelt cake in 30 – 35 mooi goudbruin.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.