Rabarber crumble met appel
Niks lekkerder dan een heerlijke warme crumble van rabarber, appel en havermout in combinatie met vanille ijs. De perfectie combinatie voor een heerlijk toetje of dessert.
Zodra de eerste rabarber er weer is maak ik eigenlijk altijd deze rabarber crumble met appel. Naar recept van mijn moeder, met een crumble van havermout. Niets zo lekker als heerlijk warme, zoete en knapperige crumble met de ietwat zure rabarber. Echt een toetje voor alle gelegenheden. Geserveerd met kwark voor doordeweeks en geserveerd met vanille ijs ter afsluiting van een gezellig etentje. Voor iemand die niet zo van toetjes houdt het ideale toetje vind ik. Vandaar ook dat ik deze rabarber crumble m erg graag maak! Verwijder de draden van de rabarber goed, met bijvoorbeeld een scherp mes zoals deze, zodat je geen taaie stukken rabarber in je rabarber crumble met appel krijgt.
Recepten met een crumble van havermout
Een crumble is eigenlijk niets meer dan een kruimeldeeg. Een crumble kan je gebruiken in allerlei taarten, als ontbijt of bij toetjes en desserts. Deze rabarber crumble heb ik gemaakt met havermout. Doordat havermout al wat grover is van zichzelf gaat het deeg al gemakkelijker kruimelen en krijgt het zo’n heerlijke knapperige bite. Andere lekkere recepten met crumble zijn deze pruimen gevuld met crumble of deze havermout speculaas crumble met appel.
Wat deze recepten gemeen hebben is dat ze allemaal zijn gemaakt met wat zuurder fruit zoals rabarber, appel en pruimen. Een ideale combinatie van de zure rabarber met de zoete havermout crumble.
Benodigde keukenmaterialen voor rabarber crumble met appel
– Ovenschaal
– Mengkom
– Dunschiller
– Kleine pan
– Keukenweegschaal
– Koksmes

Rabarber crumble met appel
Ingrediënten
- 500 gram rabarber
- 1 stuk appel
- 20 gram bloem
- 20 gram volkorenbloem
- 85 gram havermout
- 65 gram kokosbloesemsuiker
- snufje zout
- 55 gram roomboter
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 100 ml water
- 1/2 theelepel kaneel
- vanille ijs of kwark
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de rabarber schoon, verwijder zoveel mogelijk van de draden en snijd in stukjes van ongeveer 3 cm.
- Schil de appel, snijd in parten en halveer de parten.
- Doe de rabarber en de appel in een kleine pan.
- Voeg de honing, het water en het kaneel toe.
- Stoof 5 minuutjes op middelhoog vuur.
- Weeg het meel, de bloem, de havermout, de suiker en de boter af.
- Doe samen in een mengkom en voeg een snufje zout toe.
- Meng goed met je handen, kneed het tot een grof deegmengsel.
- Verdeel de gestoofde rabarber over een grote ovenschaal.
- Kruimel het deegmengsel over de rabarber in de ovenschaal.
- Strooi tot slot het amandelschaafsel over het deeg en de rabarber.
- Bak in het midden van de oven in 20 minuten knapperig en gaar.
- Serveer de rabarber crumble met appel met vanille ijs of kwark.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
1 Reactie
Rabarber gember siroop - Maak het zelf! - Aan tafel bij Anna
21 april 2020 at 14:57[…] ander heerlijk rabarber recept is deze rabarber crumble met appel. Heerlijk als toetje of als luxe […]