Rabarber gember siroop
Zelf je rabarber gember siroop maken is veel makkelijker dan je denkt! Probeer het eens en drink voortaan je zelfgemaakte limonade.
Rabarber een groente
Het rabarber seizoen loopt doorgaans van april tot en met juli. Vier lange maanden waarin je van rabarber kan genieten. Rabarber is eigenlijk een groente, maar wordt gebruikt alsof het fruit is. Zo ook in deze rabarber siroop. Vast nooit gedacht dat je nog eens siroop van een groente zou maken. Rabarber is van zichzelf erg zuur. Rabarber heeft dan ook wat suiker nodig om het eetbaar te maken. Maar de zure smaak van rabarber is ook wat het uniek en lekker maakt, dus voeg vooral ook niet teveel suiker toe zodat je rabarber gember siroop toch fris en zurig blijft. Als je rabarber gember siroop klaar is kun je hem het beste bewaren in een handige fles zoals deze. Bewaar wel in de koelkast.
Gember rood de siroop met rabarber
Door een klein beetje gember toe te voegen wordt het helemaal een heerlijke siroop. Door de gember wordt de siroop net wat scherper. Een heerlijke combi met het zure van de rabarber en het zoetige van de suiker. Deze rabarber gember siroop is heel geschikt om zelf limonades mee te maken. Ook kun je het goed serveren als zure tegenhanger bij zoete toetjes of bij gebak. Maak dus aan het begin van het rabarber seizoen je rabarber siroop en je hebt er heel de lente en zomer plezier van.
Rabarber recepten
Een ander heerlijk rabarber recept is deze rabarber crumble met appel. Heerlijk als toetje of als luxe ontbijt. Of deze kokoscake met rabarber en amandelen.
Benodigde keukenmaterialen voor rabarber gember siroop
– Steelpan
– Fles
– Koksmes
– Zeef
– Spatel
Rabarber gember siroop
Ingrediënten
- 450 gram rabarber
- 5 cm geschilde gember
- 4 eetlepels suiker
- sap van een halve citroen
- 750 ml water
Instructies
- Maak de rabarber schoon en snijd in grove stukken.
- Snijd de geschilde gember in plakjes.
- Zet de rabarber met de gember, het citroensap en 2 eetlepels suiker op het vuur en breng aan de kook.
- Laat 10 minuten zachtjes doorkoken tot de rabarber moes is geworden.
- Zeef de rabarber en de gember. Wat je overhoud is alleen het vocht. De rabarber is nog erg lekker door de yoghurt.
- Zet het vocht samen met het water op het vuur met de overige 2 eetlepels suiker en breng weer aan de kook.
- Laat net zo lang door koken tot het voor de helft is ingekookt.
- Dit is je rabarber gember siroop. Leng aan met water om er limonade van te maken.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
2 Reacties
Fronie Bourgeois
11 mei 2020 at 17:33Hallo, ik maakte het recept maar heb nauwelijks siroop , misschien 100ml . Omdat er nergens vermeldt staat wat er met die 750 ml water moet gebeuren , vroeg ik me af of dit ook bij de rabarber moet meekoken , want dat staat nergens vermeld .
Alvast bedankt
Anna
15 mei 2020 at 13:22Hoi Fronie,
Je hebt helemaal gelijk, het water moet ook nog worden toegevoegd. Ik heb het gelijk aangepast.