Paprika blakeren in de oven

Door de paprika te blakeren in de oven laat de schil gemakkelijk los en kan je het vruchtvlees van de paprika's gebruiken voor allerlei recepten. Het vruchtvlees van geblakerde paprika's is heerlijk zoet en ietwat rokerig.

Paprika blakeren in de oven

Door de paprika te blakeren in de oven laat de schil gemakkelijk los en kan je het vruchtvlees van de paprika’s gebruiken voor allerlei recepten. Het vruchtvlees van geblakerde paprika’s is heerlijk zoet en ietwat rokerig.

Geblakerde of geroosterde paprika kan je in pot in bijna alle supermarkten wel vinden. Maar wist je dat je het heel snel en makkelijk zelf maakt? Door de paprika te blakeren in de oven geef je de paprika een lichte rooster smaak mee en kan je het vel heel makkelijk verwijderen. Wat overblijft is het zachte en zoetige vruchtvlees, wat heerlijk smaakt in allerlei recepten. De paprika mag tijdens het blakeren zeker wel wat zwart worden hier en daar, maar zorg er wel voor dat ze niet helemaal verbranden. Omdat alle ovens net even wat anders werken, is het handig in de buurt te blijven zodat je de paprika’s in de oven regelmatig even kunt checken.

Paprika blakeren in de oven thumbnail IMG 5059 1
Geblakerde paprika’s, net uit de oven

Geblakerde paprika’s bewaren

Wil je na het paprika blakeren deze ook bewaren? Of wil je in één keer extra veel maken en een gedeelte bewaren? Dat kan! Wat je dan extra nodig hebt zijn weckpotten zoals deze en een wecktang zoals deze. Steriliseer als eerste je weckpotten door ze te kort te koken in kokend water. Haal ze er vervolgens uit met en wecktang . Vul de pot met de geblakerde paprika (uiteraard zonder schil en zaadlijsten) en vul aan met olijfolie, zodat ze helemaal onder staan.

Inmaak recepten

Als je deze geblakerde paprika wilt bewaren maak je hem eigenlijk in. Heb je na het paprika blakeren en eventueel inmaken de smaak te pakken gekregen? Probeer dan ook eens deze bietjes in te maken of deze rode ui in te leggen. Je zult zien hoe lekker en leuk het is om groenten en fruit zelf in te maken.

Benodigde keukenmaterialen voor paprika blakeren in oven

Ovenschaal
Plastic folie
Weckpotten (optioneel)
Wecktang (optioneel)

Paprika blakeren in de oven

Paprika blakeren in de oven

Anna Kaptein
Door de paprika te blakeren in de oven laat de schil gemakkelijk los en kan je het vruchtvlees van de paprika’s gebruiken voor allerlei recepten. Het vruchtvlees van geblakerde paprika’s is heerlijk zoet en ietwat rokerig.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 13 min
Totale tijd 20 min
Gang Bijgerecht

Ingrediënten
  

  • Zoveel paprika’s als je nodig hebt voor je recept. Zowel zoete puntpaprika’s als gewone paprika’s kan.
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 240 graden.
  • Was de paprika’s en droog ze goed af.
  • Doe de paprika’s in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie.
  • Bestrooi met een beetje zout en peper.
  • Zet gedurende 10 a 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Houd ze goed in de gaten, ze mogen wel gedeeltelijk wat zwart worden, maar niet volledig verbranden.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en bedek losjes met afdekfolie.
  • Laat nu helemaal af koelen.
  • Nu kan je heel gemakkelijk de schil van de paprika’s af trekken. Verwijder ook voorzichtig de zaadlijsten. Het vruchtvlees wat je nu over houd van de geblakerde paprika’s kan je gebruiken.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Paprika blakeren in de oven Door de paprika te blakeren in de oven laat de schil gemakkelijk los en kan je het vruchtvlees van de paprikas gebruiken voor allerlei recepten. Het vruchtvlees van geblaker

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.