Paprika blakeren in de oven
Door de paprika te blakeren in de oven laat de schil gemakkelijk los en kan je het vruchtvlees van de paprika’s gebruiken voor allerlei recepten. Het vruchtvlees van geblakerde paprika’s is heerlijk zoet en ietwat rokerig.
Geblakerde of geroosterde paprika kan je in pot in bijna alle supermarkten wel vinden. Maar wist je dat je het heel snel en makkelijk zelf maakt? Door de paprika te blakeren in de oven geef je de paprika een lichte rooster smaak mee en kan je het vel heel makkelijk verwijderen. Wat overblijft is het zachte en zoetige vruchtvlees, wat heerlijk smaakt in allerlei recepten. De paprika mag tijdens het blakeren zeker wel wat zwart worden hier en daar, maar zorg er wel voor dat ze niet helemaal verbranden. Omdat alle ovens net even wat anders werken, is het handig in de buurt te blijven zodat je de paprika’s in de oven regelmatig even kunt checken.

Geblakerde paprika’s bewaren
Wil je na het paprika blakeren deze ook bewaren? Of wil je in één keer extra veel maken en een gedeelte bewaren? Dat kan! Wat je dan extra nodig hebt zijn weckpotten zoals deze en een wecktang zoals deze. Steriliseer als eerste je weckpotten door ze te kort te koken in kokend water. Haal ze er vervolgens uit met en wecktang . Vul de pot met de geblakerde paprika (uiteraard zonder schil en zaadlijsten) en vul aan met olijfolie, zodat ze helemaal onder staan.
Inmaak recepten
Als je deze geblakerde paprika wilt bewaren maak je hem eigenlijk in. Heb je na het paprika blakeren en eventueel inmaken de smaak te pakken gekregen? Probeer dan ook eens deze bietjes in te maken of deze rode ui in te leggen. Je zult zien hoe lekker en leuk het is om groenten en fruit zelf in te maken.
Benodigde keukenmaterialen voor paprika blakeren in oven
– Ovenschaal
– Plastic folie
– Weckpotten (optioneel)
– Wecktang (optioneel)

Paprika blakeren in de oven
Ingrediënten
- Zoveel paprika’s als je nodig hebt voor je recept. Zowel zoete puntpaprika’s als gewone paprika’s kan.
- Olijfolie
- Zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 240 graden.
- Was de paprika’s en droog ze goed af.
- Doe de paprika’s in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie.
- Bestrooi met een beetje zout en peper.
- Zet gedurende 10 a 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Houd ze goed in de gaten, ze mogen wel gedeeltelijk wat zwart worden, maar niet volledig verbranden.
- Haal de ovenschaal uit de oven en bedek losjes met afdekfolie.
- Laat nu helemaal af koelen.
- Nu kan je heel gemakkelijk de schil van de paprika’s af trekken. Verwijder ook voorzichtig de zaadlijsten. Het vruchtvlees wat je nu over houd van de geblakerde paprika’s kan je gebruiken.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Geen reacties