Ingelegde red meat radijs

17 oktober 2022 (Laatst bijgewerkt: 15 november 2022)
Deze ingelegde red meat radijs is niet alleen heerlijk zoetzuur van smaak, maar ook prachtig en bijzonder om te zien.

Ingelegde red meat radijs

Deze ingelegde red meat radijs is niet alleen heerlijk zoetzuur van smaak, maar ook prachtig en bijzonder om te zien.

Door de red meat radijs in te leggen krijgen ze, naast de ietwat pittige smaak van de radijs zelf, ook nog een heerlijke zoetzure smaak. Heerlijk door salades, op broodjes als rauwkost of bij pittige gerechten. Uiteraard is deze prachtige ingelegde red meat radijs ook heel geschikt om zelf in de spotlight te staan.

Red meat radijs of watermeloen radijs

De read meat radijs is een hele grote variant van de kleine radijsjes. Het wordt ook wel de watermeloen radijs genoemd en komt oorspronkelijk uit China. De naam watermeloen radijs komt door zijn prachtige roze binnenkant en groene buitenzijde. Hierdoor heeft de red meat radijs bij open snijden wel iets weg van een watermeloen. Aan de buitenzijde lijkt de red meat radijs ook wel een beetje op een meiraap, maar zodra je hem opensnijd zie je de mooie roze binnenkant die een red meat radijs zo typeert. De read meat radijs is rauw erg lekker en ietwat peperig, maar ook gestoord, gekookt of gebakken is hij lekker. De smaak wordt dan iets milder en de felle kleur neemt iets af.

Red meat radijs in plakken snijden voor het inleggen

Het mooi en gelijkmatig snijden van de red meat radijs in plakken kun je het beste doen met een mandoline zoals deze of een keukenmachine zoals deze. Heb je deze niet? Zorg dan dat je mes heel scherp is zodat je echt goede dunne plakken kunt snijden. Hoe dunner de plak hoe makkelijker de read meat de zoetzure smaken van de pickle over neemt.

Recepten voor het inmaken van groenten

Naast ingelegde red meat radijs maak ik ook regelmatig deze zoetzure ingemaakte bietjes of deze zoetzure ingemaakte komkommer. Dit zijn inmaak recepten om langer te bewaren. Van de komkommer kun je ook een snellere variant maken door onderstaande stappen te volgen. Bij de bietjes is dit wat lastiger omdat ze dan nog rauw zijn. Hoe dunner je ook deze snijd, hoe sneller ze de zoetzure smaak opnemen.

Benodigde keuken materialen voor het inleggen van radijs

Weckpotten (alleen als je ze langer wilt bewaren)
Mandoline of
Keukenmachine

Deze ingelegde red meat radijs is niet alleen heerlijk zoetzuur van smaak, maar ook prachtig en bijzonder om te zien.

Ingelegde red meat radijs

Anna Kaptein
Deze ingelegde red meat radijs is niet alleen heerlijk zoetzuur van smaak, maar ook prachtig en bijzonder om te zien.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Inmaken
Porties 2 ingelegde radijzen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks red meat radijzen
  • 150 ml azijn
  • 250 ml water
  • 65 gram witte kristalsuiker
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 stuk laurierblaadje

Instructies
 

  • Was de red meat radijzen en snijd ze in heel dunne plakken. Doe dit het liefste met een mandoline of keukenmachine zodat ze mooi gelijkmatig worden. Heb je dit niet gebruik dan een heel scherp mes.
  • Doe het water, de azijn, de suiker, de peperkorrels, het laurierblaadje en het mosterdzaad in een steelpannetje en zet op het vuur.
  • Laat langzaam warm worden en roer af en toe tot de suiker gesmolten is. Zet dan het vuur laag.
  • Doe de plakken van de red meat radijs in het vocht en kook ze heel zachtjes 5 minuten mee. Zet dan het vuur uit. Laat de plakken nog minimaal 10 minuten in het vocht staan.
  • Daarna is de ingelegde red meat radijs klaar voor gebruik. Wil je het gedeeltelijk bewaren? Dat kan in een afgesloten pot of bakje in de koelkast.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Ingelegde red meat radijs Deze ingelegde red meat radijs is niet alleen heerlijk zoetzuur van smaak maar ook prachtig en bijzonder om te zien. 1

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.