Inmaken

Zoetzure komkommer inmaken met dille

Zoetzure komkommer inmaken met dille. Een heerlijke manier om je komkommers te wecken. Lekker door de salade, bij de lunch of als komkommer pickles bij je avondeten.

Zoetzure komkommer inmaken met dille

Zoetzure komkommer inmaken met dille is een heerlijke manier van komkommers wecken. Ook wel inleggen of conserveren genoemd. 

Wanneer het komkommer seizoen is en de komkommers in overvloed te krijgen zijn, is het leuk én lekker om een gedeelte van de komkommers in te maken. Door de komkommers in zoetzuur te wecken, kun je ze extra lang bewaren en heb je ’s winters ook nog plezier van je komkommers. Er zijn talloze manieren om komkommers te conserveren, maar zelf ben ik altijd fan van de smaak zoetzuur. Tevens is dit ook een van de bekendste manieren, waarschijnlijk omdat iedereen het zo lekker vind. Zoetzure komkommer inmaken met dille is een hele  eenvoudige manier. Door de verse dille is deze variatie van zoetzure komkommer net weer even anders. Lekker in allerlei salades of bij de lunch op je boterham. Ook bij diverse warme gerechten is het lekker om deze komkommer pickles te serveren. Potten ingemaakte zoetzure komkommer staan ook prachtig in je voorraadkast. Zeker als ze naast  deze prachtige  ingemaakte rode bietjes staan.

Zoetzure komkommer inmaken met dille

By Anna Kaptein Serves: 3 weckpotten
Prep Time: 2 uur Cooking Time: 15 minuten Total Time: 2 uur 15 minuten

Ingredients

  • 4 komkommers
  • 500 ml witte wijnazijn
  • 300 gr witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels fijngehakte dille

Instructions

1

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Doe de komkommer in laagjes in een vergiet en strooi over elk laagje zout. Laat de komkommer in 2 uur uitlekken.

2

Breng de wijnazijn met basterdsuiker aan de kook en los de suiker al roerend op.

3

Spoel de komkommer met koud water af en laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.

4

Doe de komkommer en dille een beetje om en om in de weckpotten, totdat ze allen gevuld zijn.

5

Schenk de hete azijn op de komkommer totdat deze helemaal zijn bedekt. Sluit ze af en laat ze helemaal afkoelen.

Notes

Variatietip: je kunt ook ringen rode ui toevoegen, ziet er ook gelijk prachtig uit!

Misschien ook interessant

2 Reacties

  • Reageer
    Manon Ruitenberg
    11 augustus 2019 at 11:18

    Ik ben dol op komkommer!!! Heerlijk recept.

    • Reageer
      Anna
      12 augustus 2019 at 09:21

      dankje!

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.