Zoetzure komkommer inmaken met dille
Zoetzure komkommer inmaken met dille is een heerlijke manier van komkommers wecken. Ook wel inleggen of conserveren genoemd.
Wanneer het komkommer seizoen is en de komkommers in overvloed te krijgen zijn, is het leuk én lekker om een gedeelte van de komkommers in te maken. Door de komkommers in zoetzuur te wecken, kun je ze extra lang bewaren en heb je ‘s winters ook nog plezier van je komkommers. Er zijn talloze manieren om komkommers te conserveren, maar zelf ben ik altijd fan van de smaak zoetzuur. Tevens is dit ook een van de bekendste manieren, waarschijnlijk omdat iedereen het zo lekker vind. Zoetzure komkommer inmaken met dille is een hele eenvoudige manier. Door de verse dille is deze variatie van zoetzure komkommer net weer even anders. Lekker in allerlei salades of bij de lunch op je boterham. Ook bij diverse warme gerechten is het lekker om deze komkommer pickles te serveren. Potten ingemaakte zoetzure komkommer staan ook prachtig in je voorraadkast. Zeker als ze naast deze prachtige ingemaakte rode bietjes staan.
Recepten voor het inmaken van groenten
Wil je na het inmaken van deze zoetzure komkommer met dille nog meer groenten inmaken? Probeer dan ook eens deze ingelegde rode ui , deze zoetzure ingelegde venkel of deze ingemaakte rode bieten. Als je eenmaal begint met het inmaken van groenten krijg je al snel de smaak te pakken is mijn ervaring. Daarnaast staat een kast vol ingemaakte groenten ook prachtig. Ik gebruik meestal deze weckpotten met beugelsluiting, wat extra mooi staat.
Benodigde keukenmaterialen voor het inmaken van komkommer
– Weckpotten
– Wecktang
– Grote pan met water
Zoetzure komkommer inmaken
Ingrediënten
- 4 stuks komkommers
- 500 ml witte wijn azijn
- 300 gram basterd suiker
- 2 eetlepels fijngehakte dille
Instructies
- Snijd de komkommer in dunne plakjes. Doe de komkommer in laagjes in een vergiet en strooi over elk laagje zout. Laat de komkommer in 2 uur uitlekken.
- Breng de wijnazijn met basterdsuiker aan de kook en los de suiker al roerend op.
- Spoel de komkommer met koud water af en laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
- Doe de komkommer en dille een beetje om en om in de weckpotten, totdat ze allen gevuld zijn.
- Schenk de hete azijn op de komkommer totdat deze helemaal zijn bedekt. Sluit ze af en laat ze helemaal afkoelen.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
2 Reacties
Manon Ruitenberg
11 augustus 2019 at 11:18Ik ben dol op komkommer!!! Heerlijk recept.
Anna
12 augustus 2019 at 09:21dankje!