Inmaken/ Recepten

Zoetzure komkommer inmaken met dille

zoetzure komkommer inmaken met dille

Nu de komkommers in overvloed te krijgen zijn, is het leuk te bedenken wat je hier allemaal mee kunt. Ik houd er erg van om ’s zomers allerlei soorten groenten en fruit in te maken, zodat je hier heel de winter plezier van hebt. Jam en ingemaakte groenten zijn dan favoriet. Zoetzure komkommer inmaken met dille is een hele bekende en heerlijk in allerlei salades. En door de dille is deze variatie van zoetzure komkommer net weer anders. Potten ingemaakte zoetzure komkommer staan ook prachtig in je voorraadkast. Zeker als ze naast bijvoorbeeld ingemaakte rode bietjes staan.

Zoetzure komkommer inmaken met dille

Hoeveelheid: 3 weckpotten
Kooktijd: 2,5 uur

Ingrediënten

  • 4 komkommers
  • 500 ml witte wijnazijn
  • 300 gr witte basterdsuiker
  • 2 eetlepels fijngehakte dille

Instructies

1

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Doe de komkommer laagjes gewijs in een vergiet en strooi over elk laagje zout. Laat de komkommer in 2 uur uitlekken.

2

Breng de wijnazijn met basterdsuiker aan de kook en los de suiker al roerend op.

3

Spoel de komkommer met koud water af en laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.

4

Doe de komkommer en dille een beetje om en om in de weckpotten, totdat ze allen gevuld zijn.

5

Schenk de hete azijn op de komkommer totdat deze helemaal zijn bedekt. Sluit ze af en laat ze helemaal afkoelen.

Opmerkingen

Variatietip: je kunt ook ringen rode ui toevoegen, ziet er ook gelijk prachtig uit! Follow my blog with Bloglovin

Misschien ook interessant

2 Reacties

  • Beantwoorden
    Manon Ruitenberg
    11 augustus 2019 at 11:18

    Ik ben dol op komkommer!!! Heerlijk recept.

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.