Couscoussalade met geroosterde pompoen

couscoussalade met geroosterde pompoen

Nu we opeens toch nog even van een zeer warme nazomer kunnen genieten, is het lekkerste wat je kunt eten een goedgevulde salade. Ik was eigenlijk nooit zo van de salades, vond het nooit zo leuk om deze klaar te maken. Misschien omdat er vroeger bij ons thuis dagelijks salades op tafel stonden. Inmiddels is dat heel erg aan het veranderen en probeer ik regelmatig verschillende salades uit. Tegelijkertijd is het fijne aan dit soort salades dat je voor de volgende dag nog een lunch hebt voor op je werk. Deze week zat er weer pompoen in het groentepakket, waardoor de pompoen de basis van deze couscoussalade met geroosterde pompoen is geworden.

Recept uitprinten
Porties: 4 personen Kooktijd: 30 minuten

Ingredients

  • flespompoen
  • 100 gr rozijnen of gesneden abrikozen
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 400 gr kikkererwten
  • sinaasappel
  • peterselie
  • olijfolie
  • 200 gr speltcouscous
  • 2 eetlepels honing

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in gelijke stukken (grootte die jij lekker vind) en marineer deze in de honing. Rooster de pompoen in 20 minuten met wat zout en peper in de oven. Bereid ondertussen de couscous en rasp de sinaasappelschil en pers deze daarna uit. Meng de couscous met de sinaasappelschil, het sap, 2 eetlepels (goede) olijfolie en de ras el hanout. Spoel de kikkererwten af en voeg deze toe.

2

Wanneer de pompoen klaar is meng de salade dan in zijn geheel en voeg naar smaak zout en peper toe. Als je hem lauwwarm wilt eten, kun je gelijk aan tafel. Wanneer je een koude salade wilt eten moet je nog even wachten of bewaar hem tot de volgende dag, dan zijn de smaken helemaal goed ingetrokken.

Misschien ook leuk om te maken

Geen reacties

Plaats je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.