Couscoussalade met geroosterde pompoen

13 september 2016 (Laatst bijgewerkt: 15 september 2023)
couscoussalade met geroosterde pompoen

Couscous salade met geroosterde pompoen

Een heerlijke couscous salade met geroosterde pompoen. Een gezond en vegetarisch salade recept, lekker als lunch of avond maaltijd.

Nu we opeens toch nog even van een zeer warme nazomer kunnen genieten, is het lekkerste wat je kunt eten een goedgevulde couscous salade met geroosterde pompoen. Ik was eigenlijk nooit zo van de salades, vond het nooit zo leuk om deze klaar te maken. Misschien omdat er vroeger bij ons thuis dagelijks salades op tafel stonden. Inmiddels is dat heel erg aan het veranderen en probeer ik regelmatig verschillende salades uit. Tegelijkertijd is het fijne aan dit soort salades dat je voor de volgende dag nog een lunch hebt voor op je werk. Deze week zat er weer pompoen in het groentepakket, waardoor de pompoen de basis van deze couscous salade met geroosterde pompoen is geworden.

Pompoen marineren met honing

Voordat je de pompoen voor de couscous salade gaat roosteren inde oven ga je deze marineren met honing. Omdat het soms lastig is de honing goed te verdelen over de pompoen stukjes (omdat deze wat harder kan zijn) kan je de pompoen ook heel gemakkelijk insmeren met een kwastje zoals deze.

Vegetarische recepten met pompoen

Ben je na het maken van deze couscous salade met geroosterde pompoen op zoek naar meer recepten met pompoen? Probeer dan ook eens deze hartige pompoen muffins of deze filodeeg taartjes met pompoen en rode biet.

Benodigde keukenmaterialen voor couscous salade met pompoen

Ovenschaal
Koksmes
Bakkwastje
Koekenpan
Vergiet
Rasp

couscoussalade met geroosterde pompoen

Couscous salade met geroosterde pompoen

Anna Kaptein
Een heerlijke couscous salade met geroosterde pompoen. Een gezond en vegetarisch salade recept, lekker als lunch of avond maaltijd.
Nog geen beoordelingen
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk flespompoen
  • 100 gram rozijnen of gesneden abrikozen
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 400 gram kikkererwten
  • 1 stuk sinaasappel
  • 10 gram verse peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram speltcouscous
  • 2 eetlepels honing

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de pompoen in gelijke stukken (grootte die jij lekker vind) en marineer deze in de honing.
  • Rooster de pompoen in 20 minuten met wat zout en peper in de oven.
  • Bereid ondertussen de couscous en rasp de sinaasappelschil en pers deze daarna uit.
  • Meng de couscous met de sinaasappelschil, het sap, 2 eetlepels (goede) olijfolie en de ras el hanout.
  • Spoel de kikkererwten af en voeg deze toe.
  • Wanneer de pompoen klaar is meng de salade dan in zijn geheel en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Als je de couscous salade met geroosterde pompoen lauwwarm wilt eten, kun je gelijk aan tafel. Wanneer je een koude salade wilt eten moet je nog even wachten of bewaar hem tot de volgende dag, dan zijn de smaken helemaal goed ingetrokken.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.