Het voordeel van een groentepakket

het voordeel van een groentepakket

Sinds enkele maanden heb ik een abonnement op een biologisch groentepakket. Sinds die tijd krijg ik ook regelmatig de vraag: ‘Wat is dan het voordeel van een groentepakket?’ Hierbij voor jullie de voordelen die ik ervaar!

Voordat ik een abonnement op een groentepakket had deed ik wekelijks, en soms wel dagelijks boodschappen. Ik bedacht dan  van tevoren wat ik de komende week wilde gaan koken en wat ik hiervoor nodig had. Een goede manier, maar het gevaar bestaat dat je toch een beetje blijft hangen in de groentes die je het meeste gebruikt. En het nadeel van de grote supermarkten is dat alle groentes heel het jaar door verkrijgbaar zijn. Als consument heb je dus geen idee of het wel het juiste seizoen is voor de groentes die je koopt. Daarnaast had ik ook moeite met het feit dat je weet dat alle groenten en fruit bespoten zijn en dat je totaal niet kan inschatten wat erop gespoten is, hoeveel, hoe slecht dit voor je is en of je het wel helemaal weg kunt wassen. Al deze dingen maakten dat ik zeer enthousiast werd van een wekelijks biologisch groentepakket van een lokale boer.
Wekelijks wordt er een groentepakket samengesteld met lokale en biologische groenten uit het seizoen voor het aantal personen dat jij wilt, waarvan de inhoud bestaat uit 4 hoofdgroenten en 2 bij-groenten. Nu al kan ik zeggen dat ik dit een ideale manier vind van groenten kopen.

Op deze manier heb ik verse én biologische groenten, die alleen uit het seizoen komen. Én ik leer een heleboel nieuwe groenten kennen waar ik nog niet of nauwelijks mee heb gekookt.
Maar wat ik misschien nog wel het leukste vind, is dat ik tegenwoordig de gerechten bij mijn groentes bedenk, in plaats van andersom.

Regelmatig zal ik daarom een menu plaatsen met recepten die gebaseerd zijn op de groenten uit mijn pakket.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.