Over mij & Contact

Over mij & Contact DSC 0034

Over mij

Ik ben Anna Kaptein en ik hou van alles wat met koken, lekker eten en gezond leven te maken heeft. Naast mijn baan in het facilitaire werkveld sta ik dan ook veel in de keuken. Kom aan tafel bij Anna waar ik mijn recepten en ervaringen graag met je deel.

Hoe het begon

De passie voor koken is al op de middelbare school ontstaan toen ik samen met een vriendin wekelijks aardig wat uren in de keuken doorbracht. Heel wat recepten en producten hebben wij uitgeprobeerd. Omdat wij ook anderen dan onze familie van onze kookkunsten wilden laten proeven zijn wij begonnen om voor verjaardagen en kleine feestjes te koken en te bakken. Verrassend genoeg werd deze kleine onderneming een succes en hebben wij heel wat weekenden en nachten in de keuken doorgebracht. Tijdens de studies zijn onze wegen gescheiden en is ons bedrijfje ten einde gekomen. Mijn passie voor koken en eten is echter gebleven. Ook ben ik mij steeds meer gaan interesseren in gezond en biologisch eten en koken met groenten uit het seizoen. Als ik mijn kook- en eetstijl zou moeten samenvatten, komen de volgende dingen in mij op:

 • gezond;
 • verrassend;
 • veel groenten;
 • 80/20 regel (80% gezond, 20% minder gezond);
 • biologisch;
 • af en toe vlees en vis;
 • balans;
 • kwaliteit;
 • seizoens- en streekproducten;
 • eenvoud;
 • suiker met mate.

Kortom, er is niets wat ik helemaal schrap, maar ik kies- en maak alles bewust.

En nu?

De laatste jaren sta ik weer meer en langer in de keuken, zijn kookboeken en -websites mijn nieuwe literatuur en ga ik graag naar leuke, nieuwe en culinaire plaatsen. Om die reden ben ik in 2016 begonnen met mijn kookblog om zo mijn passie te delen. Daarnaast heb ik in juni 2019 mijn koksdiploma behaald! Tijdens de koksopleiding heb ik enorm veel bijgeleerd over koken, technieken, recepten, lekker eten én goede (gezonde) producten. Ook heb ik kennis gemaakt met het sous vide koken, een kooktechniek waarbij je producten zoals groenten, vlees , vis en eieren heel gecontroleerd kan bereiden. Dit zorgt voor een perfecte smaak, textuur en gaarheid.

Dus ben je op zoek naar een makkelijk, verrassend en gezond recept met biologische groenten of fruit uit het seizoen? Of wil je meer weten over sous vide koken of sous vide recepten?  Dan ben je hier op de juiste plek!

Samenwerken?

Heb je een vraag,  opmerking of leuk idee? Of heb je een product of merk wat goed past bij mijn doelgroep en website? Mail mij dan via [email protected].  Ik sta open voor leuke en passende samenwerkingen.

Ook voor het ontwikkelen van (h)eerlijke, verrassende en seizoensgebonden recepten ben je bij mij aan het juiste adres. Stuur mij gerust een mail voor meer informatie of de mogelijkheden.

Andere samenwerkingen kunnen zijn:
–   reviewen van producten, kookboeken of horecagelegenheden;
–   plaatsen van banners op de website;
–   organiseren van winacties.

Op de hoogte blijven?

Wil je de laatste- en populairste recepten in je mailbox ontvangen of op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.
Ook kun je mij volgen via social media. Ik ben actief op facebook en instagram en pinterest.