Frambozen plaatcake

Een heerlijke smeuïge zoetzure frambozen plaatcake om je vingers bij af te likken. Een makkelijk recept waarbij de oven het meeste werk doet.

Frambozen plaatcake

Een heerlijke smeuïge zoetzure frambozen plaatcake om je vingers bij af te likken. Een makkelijk recept waarbij de oven het meeste werk doet.

Zondag bakdag!! Sommige gewoontes die moet je in ere houden en dit is er een van! Op zaterdagochtend vind ik het altijd heerlijk om vroeg naar de markt te gaan en daar kaas en noten  te kopen. Ik kan het dan nooit laten om ook langs alle fruit kramen te lopen en kom dan toch weer met allerlei vers fruit thuis. Zeker in de zomer. Deze week waren dit onder andere verse frambozen. En dan is het altijd erg leuk om te bedenken wat ik ermee ga maken en of wat ik bedacht heb gaat lukken. Omdat zondag bakdag is mag het iets heel lekkers en ongezonds zijn. Ik kwam dan ook al snel uit op een frambozen plaatcake, die op de frambozen na niet erg gezond is. Maar de combinatie van de zoete cake met de frisse frambozensmaak is echt ontzettend lekker!

Plaatcake in plaats van gewone cake

Ik heb bewust voor een  frambozen plaatcake gekozen in plaats van een gewone cake. Ten eerste vind ik het er mooier uit zien, maar daarnaast heeft de cake zo ook beter de kans om wat droger te bakken. Door de frambozen bestaat de kans dat de cake wat vochtig blijft. Voor het mixen van de cake kun je een gewone handmixer zoals deze gebruiken of je kunt het doen in een keukenmachine zoals deze.

Cake recepten

Ben je nou een echte cake liefhebber en probeer je regelmatig nieuwe cake recepten uit? Maak dan ook eens deze kokoscake met rabarber en amandelen of deze pruimen cake. Beide zijn, naast deze frambozen plaatcake, heerlijke cake recepten met seizoens fruit.

Benodigde keuken materialen:
Platte ovenschaal / cakevorm
Garde
Handmixer of keukenmachine
Mengkom
Zeef
Spatel
Citroenrasp

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Frambozen plaatcake

By Anna Kaptein Serves: 12
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 45 minuten Total Time: 1 uur

Ingredients

  • 200 gr boter
  • 200 gr fijne suiker
  • 3 eieren
  • 200 gr bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 125 gr verse frambozen (bevroren kan ook, maar laat ze eerst goed ontdooien en uitlekken)
  • biologische citroen
  • snufje zout

Instructions

1

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

2

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een platte bakblik, bakplaat of ovenschaal in en bestuif met wat bloem.

3

Mix de suiker, boter en snufje zout goed door elkaar met een mixer of keukenmachine. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en klop tot een luchtig beslag.

4

Zeef de bloem en meng deze samen met het bakpoeder heel rustig en beetje bij beetje door het beslag. Voeg als laatste de frambozen toe en spatel deze er voorzichtig doorheen.

5

Was de citroen, droog hem goed af en rasp de schil. Meng deze ook door het beslag en spatel het beslag vervolgens in de bakvorm.

6

Zet in het midden van de oven en bak 45 minuten. Prik daarna met een satéprikker voor de gaarheid. Wanneer de cake nog te nat is, verleng de baktijd dan steeds met 5 minuten net zolang tot de frambozen plaatcake gaar is.

7

Eetsmakelijk!

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.