Frambozen plaatcake

frambozen plaatcake

Zondag bakdag!! Sommige gewoontes die moet je in ere houden en dit is er een van! Op zaterdagochtend vind ik het altijd heerlijk om vroeg naar de markt te gaan en daar kaas en noten  te kopen. Ik kan het dan nooit laten om ook langs alle fruit kramen te lopen en kom dan toch weer met allerlei vers fruit thuis. Zeker in de zomer. Deze week waren dit onder andere verse frambozen. En dan is het altijd erg leuk om te bedenken wat ik ermee ga maken en of wat ik bedacht heb gaat lukken. Omdat zondag bakdag is mag het iets heel lekkers en ongezonds zijn. Ik kwam dan ook al snel uit op een frambozen plaatcake, die op de frambozen na niet erg gezond is. Maar de combinatie van de zoete cake met de frisse frambozensmaak is echt ontzettend lekker!
Ik heb bewust voor een plaatcake gekozen in plaats van een gewone cake. Ten eerste vind ik het er mooier uit zien, maar daarnaast heeft de cake zo ook beter de kans om wat droger te bakken. Door de frambozen bestaat de kans dat de cake wat vochtig blijft. Deze cake is overigens ook erg lekker om met wat slagroom te serveren als toetje.

 

Frambozen plaatcake

Recept uitprinten
Porties: 12 Kooktijd: 1 uur

Ingredients

  • 200 gr boter
  • 200 gr fijne suiker
  • 3 eieren
  • 200 gr bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 125 gr verse frambozen (bevroren kan ook, maar laat ze eerst goed ontdooien en uitlekken)
  • biologische citroen
  • snufje zout

Instructies

1

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

2

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een platte bakblik, bakplaat of ovenschaal in en bestuif met wat bloem.

3

Mix de suiker, boter en snufje zout goed door elkaar met een mixer of keukenmachine. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en klop tot een luchtig beslag.

4

Zeef de bloem en meng deze samen met het bakpoeder heel rustig en beetje bij beetje door het beslag. Voeg als laatste de frambozen toe en spatel deze er voorzichtig doorheen.

5

Was de citroen, droog hem goed af en rasp de schil. Meng deze ook door het beslag en spatel het beslag vervolgens in de bakvorm.

6

Zet in het midden van de oven en bak 45 minuten. Prik daarna met een satéprikker voor de gaarheid. Wanneer de cake nog te nat is, verleng de baktijd dan steeds met 5 minuten net zolang tot de cake gaar is.

7

Eetsmakelijk!

Misschien ook leuk om te maken

Geen reacties

Plaats je reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.