Bakken

Pruimen appel flappen

pruimen appel flappen, recept, makkelijk, gezond, veganistisch, vegetarisch

Nog een laatste pruimen recept dit seizoen. Het recept van deze pruimen appel flappen is super makkelijk en erg lekker. Dus als je nog een paar pruimen hebt liggen en je wilt binnen een half uur wat bij de koffie, dan is dit een ideaal recept. Net wat lekkerder dan gewone appel flappen vind ik. De combinatie van pruimen, appel en suiker geeft een heerlijke afwisseling van zoet en zuur. Als je na het bakken van deze pruimen appel flappen nog steeds niet door je pruimen heen bent, kun je ook nog deze heerlijke pruimen cake maken. Of je maakt de pruimen in en maakt er deze pruimen chutney van.

Pruimen appel flappen

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 10 flappen
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram ontpitte pruimen
  • 1 grote appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 10 velletjes bladerdeeg
  • 30 gram suiker

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 210 graden.

2

Was en ontpit alle pruimen en snijd in kleinere stukken.

3

Haal de bladerdeeg plakjes uit de vriezer, haal ze van elkaar en laat ze ongeveer 10 min. ontdooien.

4

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.

5

Meng de pruimen en appel door elkaar en bestrooi met de helft van de suiker en het citroensap.

6

Leg op elk plakje bladerdeeg een bergje van het pruimen en appel mengsel.

7

Vouw de flappen voorzichtig dicht en druk ze met een vork nog extra aan zodat er mooie streepjes in de randen ontstaan.

8

Bestrijk de bovenzijde van de appel pruimen flappen met water en bestrooi met de rest van het suiker.

9

Bak ze in ongeveer 15 minuten af tot dat ze mooi goudbruin zijn.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.