Pruimen appel flappen
Heerlijke pruimen appel flappen, van zoete appels en zoetzure pruimen. Een makkelijk bak recept voor snel iets lekkers bij de koffie.
Nog een laatste pruimen recept dit seizoen. Het recept van deze pruimen appel flappen is super makkelijk en erg lekker. Dus als je nog een paar pruimen hebt liggen en je wilt binnen een half uur wat bij de koffie, dan is dit een ideaal recept. Net wat lekkerder dan gewone appel flappen vind ik. De combinatie van pruimen, appel en suiker geeft een heerlijke afwisseling van zoet en zuur.
Pruimen ontpitten voor de appel pruimen flappen
Het ontpitten van pruimen is best even een klusje waar je niet zonder vieze handen en een plakkerig aanrecht onderuit komt. De een vind dat geen probleem en de ander vind dat niet zo prettig. Dus mocht je liever voor wat gemak en snelheid gaan dan kun je je pruimen ook ontpitten met een handige pruimen ontpitter zoals deze.
Pruimen recepten
Als je na het bakken van deze pruimen appel flappen nog steeds niet door je pruimen heen bent, kun je ook nog deze heerlijke pruimen cake maken. Of je maakt de pruimen in en maakt er deze hartige pruimen chutney van.
Benodigde keukenmaterialen voor pruimen appel flappen
– Pruimen ontpitter
– Dunschiller
– Bakkwastje
– Springvorm
Pruimen appel flappen
Ingrediënten
- 150 gram ontpitte pruimen
- 1 stuk grote appel
- 1 eetlepel citroensap
- 10 velletjes bladerdeeg
- 30 gram suiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Was en ontpit alle pruimen en snijd in kleinere stukken.
- Haal de bladerdeeg plakjes uit de vriezer, haal ze van elkaar en laat ze ongeveer 10 min. ontdooien.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.
- Meng de pruimen en appel door elkaar en bestrooi met de helft van de suiker en het citroensap.
- Leg op elk plakje bladerdeeg een bergje van het pruimen en appel mengsel.
- Vouw de flappen voorzichtig dicht en druk ze met een vork nog extra aan zodat er mooie streepjes in de randen ontstaan.
- Bestrijk de bovenzijde van de appel pruimen flappen met water en bestrooi met de rest van het suiker.
- Bak ze in ongeveer 15 minuten af tot dat ze mooi goudbruin zijn.
- Let wel op: de pruimen appel flappen kunnen makkelijker gaan lekken dan appelflappen, omdat pruimen veel vochtiger zijn. Eet ze dus snel op!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties