Perzik kokos kwarktaart
Een heerlijke fris zoete en luchtige perzik kokos kwarktaart. Een zomerse taart met verse perziken. Deze no bake kwarktaart kan zowel met agar agar als met gelatine worden gemaakt.
Kwarktaart met agar agar
Agar agar is een plantaardig geleermiddel gemaakt van algen. Wanneer je vegetarische of veganistisch eet, kan en wil je geen gelatine gebruiken. Gelatine is namelijk gemaakt van de botten van dieren. Agar agar is daarom een hele goede plantaardige vervanger van gelatine, zodat je toch nog de heerlijkste kwarktaarten kan maken. De bereiding van agar agar vraagt wel een andere werkwijze dan die van gelatine. In dit recept van perzik kokos kwarktaart heb ik gekozen voor de bereiding met agar agar. Wil je nou toch liever gelatine gebruiken? Volg dan deze werkwijze zoals omschreven in dit recept van sinaasappel kwarktaart.
Bodem van de kokos perzik kwarktaart
De bodem van deze perzik kokos kwarktaart kun je heel makkelijk en lekker maken van koekjes. In dit geval is dit het lekkerste met kokoskoekjes zodat die smaak ook in de bodem terugkomt. De koekjes krijg je het fijnste door ze even kort te malen in een keukenmachine zoals deze (die gebruik ik). Heb je die nou niet dan kan je de koekjes in een schone handdoek doen en met de onderkant van een steelpannetje een aantal keer hard kapot slaan.
No bake kwarktaart of kwarktaart uit de oven?
Kwaktaart kun je op twee manieren maken. Een no bake variant zoals deze. Dat betekent dat de kwarktaart niet is gebakken in de oven maar is opgestijfd met gelatine zoals in dit recept van sinaasappel kwarktaart of met agar agar zoals bij deze perzik kokos kwarktaart. Je hebt ook heerlijke kwarktaart recepten waarbij de taart wel is gebakken in de oven, zoals deze aalbessen kwarktaart uit de oven of deze kwarktaart met frambozen uit de oven. Qua smaak, looks en structuur verschillen een no bake kwarktaart en een oven gebakken kwarktaart wel heel erg van elkaar.
Benodigde keukenmaterialen voor kwarktaart met perzik en kokos
– Steelpan
– Springvorm 26 cm
– Staafmixer
– Spatel
– Keukenmachine
– Mengkom
– Koksmes

Perzik kokos kwarktaart
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 500 gram volle kwark
- 1 kilo verse perziken
- 150 gram poedersuiker
- 200 gram biscuitjes bijvoorbeeld nizza kokos koekjes
- 130 gram roomboter
- 3 eetlepels gemalen kokos
- 4 gram agar agar poeder
Instructies
- Maal de biscuitjes fijn in de keukenmachine.
- Smelt de boter in een steelpan en voeg toe.
- Leg bakpapier over de bodem van een springvorm.
- Verdeel het koek en boter mengsel met de bolle kant van de lepel over de bodem. Laat tot gebruik opstijven in de koelkast.
- Ontvel de helft van de perziken en en verwijder de pitten. Pureer deze perziken met een staafmixer fijn.
- Verwijder ook bij de overige perziken de pit. Leg 1 perzik apart voor de decoratie en snijd de overige perziken in kleine stukjes.
- Doe de kwark in een mengkom en voeg het poedersuiker en 2 eetlepels van de kokos toe en meng goed door.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf.
- Doe de perzik puree samen met de agar agar in een steelpan en breng aan de kook.
- Zorg dat het 5 minuten goed doorkookt terwijl je blijft roeren.
- Voeg de perzik puree heel langzaam toe aan het kwarkmengsel terwijl je constant blijft roeren. Doe dit niet te snel, want dan schift je kwark door de warmte van het perzik mengsel.
- Spatel daarna voorzichtig de slagroom en als laatste de perzik stukjes door het kwark mengsel.
- Giet het kwarkmengsel bovenop de taartbodem en maak de bovenkant glad.
- Laat tenminste 3 uur in koelkast opstijven. Je zult merken dat een kwarktaart met agar agar veel sneller en bij lagere temperaturen is opgestijfd.
- Decoreer de perzik kokos taart met de overgebleven in schijfjes gesneden perzik en de laatste eetlepel kokos.
- Let op dat je de kwarktaart niet langer dan twee dagen bewaard. Agar agar verliest namelijk na een dag of 2 a 3 zijn werking.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties