Bakken

Rabarber aardbei kruimel taart

Deze heerlijke rabarber aardbei kruimel taart is een succes op elke verjaardag. Lekker zoet in combinatie met zuur en een heerlijke kruimellaag. Extra groot formaat zodat je gerust een tweede stukje kunt nemen.

Deze heerlijke rabarber aardbei kruimel taart is een succes op elke verjaardag. Lekker zoet in combinatie met zuur en een heerlijke kruimellaag. Extra groot formaat zodat je gerust een tweede stukje kunt nemen.

Aardbeien en rabarber, wat mij betreft een gouden combinatie. De smaken en het zoete en zure gaan perfect samen. Deze rabarber kruimel taart bestaat eigenlijk uit drie heerlijke losse onderdelen die samen één taart vormen. Om te beginnen met de krokante bodem die eerst even kort wordt gebakken in de oven. Daaroverheen de heerlijke aardbeien en rabarber compote met daar overheen een krokante kruimellaag die deze taart helemaal afmaakt. De taart is eigenlijk een plaattaart te noemen en is vrij groot. Ideaal dus als je hem voor veel personen wilt bakken voor bijvoorbeeld een verjaardag. De stukjes kun je zo groot of klein snijden als je zelf wilt. De taart is voor 10 – 12 personen als je normale stukken snijd.

Bakken met rabarber

Rabarber is wat mij betreft de ideale groente (ja het is echt geen fruit) om mee te bakken. Een heerlijke fris zure tegenhanger van allerlei zoete baksels. Wat ook een heerlijke bak recept met rabarber is, is deze rabarber spelt cake met ricotta. Minstens zo lekker als deze rabarber aardbei kruimel taart maar wel een stuk sneller op tafel. Dus ook zeker het proberen waard.

Rabarber aardbei kruimel taart

By Anna Kaptein Serves: 10 - 12 personen
Total Time: 1 uur

Ingredients

  • 500 gram rabarber
  • 250 gram aardbeien
  • 250 gram suiker (60 gram voor compote + 125 gram voor bodem + 65 gram voor kruimellaag)
  • 3 eetlepels water
  • 1 eetlepel custard poeder
  • 290 gram bloem (40 gram voor kruimellaag + 250 gram voor bodem)
  • 180 gram koude roomboter (125 gram voor bodem + 55 voor kruimellaag)
  • 1 ei
  • 85 gram havermout
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • snufje zout

Instructions

1

Was de rabarber, verwijder de draden en snijd de rabarber in stukken van ongeveer 2 cm.

2

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd door midden.

3

Zet de rabarber met de 2 eetlepels water en 60 gram van de suiker op en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes door koken.

4

Voeg de aardbeien toe en laat nog 10 minuten door koken totdat je een zachte compote hebt.

5

Maak de custard poeder samen met 1 eetlepel water aan en voeg ook toe. Laat de compote afkoelen.

6

Maak vervolgens de bodem van de taart. Doe 250 gram van de bloem samen met 125 gram van de suiker, 125 gram van de koude roomboter (in stukjes gesneden), 1 ei en een snufje in een kom en kneed dit tot een mooi egaal deeg. Dek af en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

7

Maak ondertussen het kruimeldeeg. Doe 40 gram van het bloem, de havermout, 65 gram van de suiker, een snufje zout en 55 gram van de boter in een kom en kneed tot een kruimeldeeg. Dek af en zet tot gebruik in de koelkast.

8

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat van ongeveer 40 x 25 cm.

9

Rol het deeg met een deegroller uit totdat het heel de bakplaat bedekt. Leg netjes op de bakplaat en prik er met een vork een paar gaatjes in.

10

Bak de bodem 20 minuten in de oven en laat daarna iets afkoelen.

11

Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden.

12

Verdeel de rabarber aardbeien compote over de gehele bodem van de taart.

13

Haal het kruimeldeeg uit de koelkast en verkruimel dit over de rabarber aardbeien compote heen tot het netjes verdeeld is over de taart.

14

Bestrooi de taart als laatste met het amandelschaafsel.

15

Bak de rabarber kruimel aardbei taart in 30 minuten in de oven totdat het kruimeldeeg mooi goudbruin en knapperig is.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.