Rabarber spelt cake met ricotta

Een heerlijk luchtige en zoet zurige rabarber spelt cake met ricotta. Een makkelijk en snel cake recept, met de looks van een prachtige taart.

Rabarber spelt cake met ricotta

Een heerlijk luchtige en zoet zurige rabarber spelt cake met ricotta. Een makkelijk en snel cake recept, met de looks van een prachtige taart.

Rabarber is eigenlijk een groente maar wordt vaak gebruikt alsof het fruit is. Rabarber is dan ook in zoete gerechten het lekkerst. Rabarber is vrij zuur en ontzettend veelzijdig. Het is daarom zo lekker in combinatie met zoet, zo krijg je namelijk heerlijke zoet zure smaken. Als het rabarber seizoen eindelijk weer begonnen is eind april kan ik niet wachten de eerste stengels te bemachtigen. Een recept als deze rabarber spelt cake met ricotta is dan ook een van de eerste dingen die ik van de rabarber oogst maak. Gevolgd door deze heerlijke rabarber crumble met appel en havermout.

Wat kan je allemaal met rabarber?

Naast het maken van een rabarber cake kun je nog veel meer lekkers maken van rabarber. Zo is een simpele rabarber compote erg lekker voor in de yoghurt. Of allerlei soorten toetjes met rabarber. Ook taarten, koekjes, cakes en gebakjes zijn allemaal heerlijk met rabarber. Juist vanwege de zurige smaak. Of maak er eens iets totaal anders van en probeer deze rabarber gember siroop zodat je je eigen limonade van rabarber kan drinken. Een heerlijke dorstlesser tijdens warme dagen.

Rabarber spelt cake met ricotta

By Anna Kaptein Serves: 8 personen
Prep Time: 35 minuten Cooking Time: 15 minuten Total Time: 50 minuten

Ingredients

  • 500 gram rabarber
  • 200 gram spelt bloem
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 150 gram ricotta
  • 3 eieren
  • zakje vanille suiker
  • 10 gram bakpoeder
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Was de stengels rabarber en maak ze schoon door de uiteinden en de draden te verwijderen.

3

Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 3 cm.

4

Vet een springvorm in en bestuif met wat bloem.

5

Mix de suiker, de vanille suiker en de boter met een keukenmixer tot een romige massa.

6

Voeg vervolgens de eieren toe en mix weer goed tot een glad beslag.

7

Voeg beetje bij beetje de spelt bloem toe terwijl je blijft mixen.

8

Voeg de ricotta toe en mix deze ook goed door.

9

Voeg het bakpoeder toe en mix goed erdoor.

10

Voeg als laatste een snufje zout en mix ook goed door.

11

Doe het beslag in de springvorm en maak glad met de bolle kant van een lepel.

12

Verdeel de stukjes rabarber over de cake. Doe dit stapsgewijs zoals op de foto zodat je een leuk patroontje krijgt. Werk van binnen naar buiten tot de rabarber op is.

13

Decoreer als laatste met het amandelschaafsel.

14

Zet in het midden van de oven en bak de rabarber spelt cake in 30 - 35 mooi goudbruin.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.