Kwarktaart met frambozen uit de oven

Kwarktaart met frambozen uit de oven. Een heerlijke en ietwat gezondere variant van cheesecake. En veel minder zoet. Een makkelijk recept om te bakken en heerlijk voor bij de koffie.

Kwarktaart met frambozen uit de oven

Deze variant van kwarktaart uit de oven is heerlijk fris door de frambozen en de citroen en een stuk gezonder dan de klassieke cheesecake.

Voor deze zondag weer een lekker recept uitgeprobeerd, kwarktaart met frambozen uit de oven. Ik was altijd gek op cheesecake, totdat ik hem jaren geleden voor het eerst zelf ging maken. Ik wist dat het niet de meest gezonde taart was die er bestond, maar dat het zo’n caloriebom zou zijn, dat had ik niet verwacht. Heel veel roomkaas met boter, eieren, suiker en crème fraîche. Vandaar dat de cheesecake zo lekker is! Alleen kan ik er sindsdien niet meer zo goed van genieten, omdat ik steeds die pakjes roomkaas voor mij zie. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een iets gezondere variant.

Ik heb als basis hiervoor een oud recept van mijn moeder genomen, van een kwarktaart uit de oven die zij vroeger altijd maakte. Door wat kleine aanpassingen eraan te doen heb ik zo een gezondere variant van cheesecake gemaakt, een kwarktaart uit de oven. En ja, er zit nog steeds suiker en boter in. Maar de basis is kwark geworden, een stuk gezonder! En ik moet zeggen, deze gezondere variant van cheesecake is ook erg lekker! En voel ik mij iets minder schuldig als ik hem heb gegeten.

Op zoek naar meer kwarktaart recepten?

In plaats van frambozen kun je ook aalbessen gebruiken in de kwarktaart, als wat zuurdere tegenhanger. Kijk hier voor het recept van kwarktaart uit de oven met aalbessenOf maak je liever een kwarktaart die helemaal niet in de oven hoeft? Probeer dan eens deze suikervrije kwarktaart met sinaasappel.

Kwarktaart met frambozen uit de oven

By Anna Kaptein Serves: 8 - 10 stukken
Prep Time: 30 minuten Cooking Time: 60 minuten Total Time: 1,5 uur

Ingredients

  • 200 gr bastognekoeken
  • 75 gr boter
  • 500 gr magere kwark
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 biologische citroen
  • 125 gr frambozen
  • 50 gr bloem
  • 1 eetlepel poedersuiker

Instructions

1

Leg een stuk bakpapier op de bodem van een springvorm en vet de zijkanten in. Bestuif met wat bloem.

2

Maal de bastognekoeken fijn in de keukenmachine.

3

Smelt de boter in een steelpannetje.

4

Meng de koekruimels met de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm met de bolle kant van een lepel.

5

Zet in de koelkast en laat minimaal 30 minuten koelen.

6

Verwarm de oven voor op 175 graden.

7

Mix de kwark, suiker en bloem goed door elkaar.

8

Rasp de schil van de citroen.

9

Voeg de rasp van de citroen toe en de helft van het citroensap.

10

Split de eieren en voeg de dooiers toe aan het kwarkmengsel en vang het eiwit apart op.

11

Meng de eidooiers door het kwarkmengsel.

12

Voeg een snufje zout toe.

13

Spatel de frambozen voorzichtig door het kwarkmengsel.

14

Klop de eiwitten stijf.

15

Spatel de eiwitten voorzichtig door het kwarkmengsel.

16

Haal de springvorm uit de koelkast (als de 30 minuten voorbij zijn).

17

Spatel het kwarkmengsel gelijkmatig in de vorm.

18

Plaats in het midden van de oven en bak 60 minuten.

19

Controleer tegen het einde aan de gaarheid met een satéprikker.

20

Wanneer na 60 minuten de prikker droog uit de taart komt is hij klaar.

21

Decoreer de taart door het poedersuiker met een zeefje over de taart te verdelen.

Misschien ook interessant

3 Reacties

  • Reageer
    Anne
    5 oktober 2016 at 08:43

    Wel heel lekker! Ik heb zelf ook al wel eens een verantwoorde manier van cheesecake geprobeerd den die beviel eigenlijk ook wel heel goed:)

    • Reageer
      Anna
      6 oktober 2016 at 10:06

      Ja doet niet echt onder voor de echte he? Zeker niet als je weet wat er in de ‘echte’ cheesecake zit:)

  • Reageer
    Lidy Hinfelaar
    23 maart 2019 at 11:30

    Ik mis de maat van de springvorm.

  • Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.