Monchou taart met kersen en amandel bodem

De ideale kersen taart, deze monchou taart met kersen en bodem gemaakt van gemalen amandelen. Heerlijk fris en zomers.

Monchou taart met kersen en amandel bodem

De ideale kersen taart, deze monchou taart met kersen en bodem gemaakt van gemalen amandelen. Een heerlijke frisse en zomerse taart.

Het kersen seizoen zorgt altijd voor een overdaad aan rijpe kersen. Vaak allemaal tegelijk, of bijna allemaal tegelijk rijp. Daarbij is het ook belangrijk dat de kersen geoogst worden voordat de spreeuwen of andere vogels heel de oogst opeten. Dat betekent daarom vaak veel kersen. Maar dat is gelukkig helemaal niet erg. Voor deze taart kun je zelfs meer kersen gebruiken dan in het recept staat. Beleg dan de taart gewoon royaal met de kersen in plaats van één enkele laag. Om het jezelf wat makkelijker te maken zou ik een kersenontpitter gebruiken zoals deze. Dat maakt het ontpitten net wat sneller.

Monchou taart

De meeste monchou taarten zijn helemaal gemaakt van monchou (vandaar ook de naam monchou taart ;)). Omdat dat best veel monchou is en dus best wel vet, heb ik in dit recept van monchou taart met kersen een combinatie gemaakt van monchou met kwark. Dat maakt de kersen taart iets gezonder en je hebt toch de volle smaak van monchou.

Amandelbodem

Een taart bodem gemaakt van amandelen is echt heerlijk! Het enige nadeel is dat je bodem er redelijk bros en kruimelig van wordt. Het is daarom aan te raden een goede taartvorm te gebruiken waarbij je de amandelbodem makkelijk heelhuids uit de vorm krijgt. Het meest geschikt is om te gebruiken is een gekartelde taart / quiche vorm met losse bodem, zoals deze.

Trek gekregen in meer heerlijke taarten met zomers fruit? Probeer dan ook eens deze pruimencake of deze aalbessen kwarktaart uit de oven.

De keukenmaterialen die ik gebruik:
Handmixer
Deegroller
Koekenpan
Blindbakbonen
Kersenontpitter
Keukenmachine
Bakkwastje
Taartvorm met lossen bodem
Spatel
Mengkom


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Monchou taart met kersen en amandel bodem

By Anna Kaptein Serves: 8 - 12 punten
Prep Time: 45 minuten Cooking Time: 20 minuten Total Time: 65 minuten

Ingredients

  • 100 gram amandelen
  • 50 gram suiker
  • 125 gram speltbloem
  • 90 gram roomboter
  • 250 gram kwark
  • 100 gram monchou
  • 500 gram kersen zonder pit (ongeveer 1 kg kersen met pit)
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 1 theelepel citroenrasp

Instructions

1

Doe de amandelen, het bloem, de koude boter in blokjes en de suiker samen met een snufje zout in de keukenmachine en meng tot een fijn en kruimelig deeg. Als het deeg te droog is voeg je 1 eetlepel koud water toe.

2

Kneed daarna het deeg kort met je handen tot je een gladde deeg bal hebt.

3

Leg het deeg gedurende 45 minuten afgedekt in de koelkast te rusten.

4

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet een gekartelde taartvorm met losse bodem in met boter en bestuif met bloem.

5

Ontpit daarna alle kersen.

6

Meng met de handmixer de kwark, de monchou, het citroensap- en rasp en het poedersuiker tot een gladde en romige massa. Zet tot gebruik in de koelkast.

7

Haal na 45 minuten het deeg uit de koelkast en rol met de deegroller uit tot een mooie ronde plak die groot genoeg is voor de taartvorm.

8

Druk het deeg netjes in de taartvorm en prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.

9

Leg een vel bakpapier in de taartvorm en bedek met blind bak bonen. Heb je die niet? Gebruik dan droge bonen of erwten.

10

Bak de bodem in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin. Verwijder na 15 minuten heel voorzichtig de blind bak bonen.

11

Laat de taartbodem helemaal afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

12

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.

13

Vlak voordat je de monchou taart met kersen gaat serveren verdeel je het mochou kwark mengsel over de taartbodem.

14

Verdeel vervolgens daar weer overheen de kersen.

15

Strooi als laatste het amandelschaafsel over de taart en serveer!

Notes

* Dit artikel bevat een affiliate link.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.