Tuinbonen tomaten salade met burrata
De verse tuinbonen in deze tuinbonen tomaten salade hebben niet meer nodig dan wat olijfolie, citroenrasp, cherrytomaatjes en verse burrata. Een heerlijke, eenvoudige en gezonde verse bonensalade.
Tuinbonen voor door de salade
Tuinbonen, je bent liefhebber of je houdt er totaal niet van. Bij mij wisselt het. Daarom kies ik tegenwoordig een bereidingswijze die ik zeker denk lekker te vinden. Tuinbonen kun je enkel of dubbel doppen. Het enkel doppen van de tuinbonen is wat ik voor deze tuinbonen tomaten salade heb gedaan. Dat is al een flinke klus. Daarna kan je de tuinbonen als je wilt nog een keer doppen. Wat overblijft is een nog kleiner en feller groen boontje. Heel erg smaakvol en sappig, maar wel nog meer werk. En soms ook wat zonde, omdat je de rest van de tuinboon weggooit. Mocht je nou niet zo’n tuinbonen liefhebber zijn dan adviseer ik je de tuinbonen voor deze salade dubbel te doppen. Ik durf je te garanderen dat je ze dan wel lekker vind!
Tuinbonen tomaten salade serveren
Tuinbonen in combinatie met tomaten geeft een mooi contrasterend kleuren palet van groen en rood. Met de bol burrata erop een prachtige salade om te zien. Zorg daarom dat je de salade op een mooie saladeschaal zoals bijvoorbeeld deze serveert. Zo komt de salade het mooiste tot zijn recht. Een mooi diep en wat groter bord kan je ook prima gebruiken.
Recepten met tuinbonen of burrata
Tuinbonen zijn een ideale groente voor salades, omdat ze koud ook erg lekker zijn. Naast deze salade met tuinbonen kun je ook deze couscoussalade met tuinbonen eens proberen. Een salade die meer geschikt is als maaltijdsalade. Ook zo dol op burrata? Probeer dan eens deze burrata met paprika en aubergine.
Benodigde keukenmaterialen voor tuinbonen met tomaten
– Koekenpan
– Pan
– Koksmes
– Mengkom
– Rasp
– Saladeschaal

Tuinbonen tomaten salade met burrata
Ingrediënten
- 400 gram gedopte tuinbonen
- 400 gram cherrytomaatjes
- rasp van een halve citroen
- 1 bol burrata
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram blanke amandelen
- peper en zout
Instructies
- Dop de tuinbonen.
- Zet een pan met kokend water op het vuur en voeg de gedopte tuinbonen toe. Voeg GEEN zout toe, dan worden de tuinbonen taai.
- Kook de tuinbonen in 12 minuten gaar. Proef wel even voordat je ze afgiet, de kooktijd kan wat afwijken i.v.m. de grootte en de versheid van de bonen. Giet de tuinbonen af en laat afkoelen.
- Was en halveer de cherrytomaatjes in de lengte.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
- Was de citroen en droog goed af. Rasp de schil van de citroen en meng samen met de olijfolie, peper en zout.
- Meng de tuinbonen, de gehalveerde cherrytomaatjes en de olijfolie dressing door elkaar.
- Hak de amandelen grof en strooi over de salade.
- Serveer de burrata bovenop de tuinbonen tomaten salade en trek een beetje uit elkaar.
- Serveer de tuinbonen tomaten salade met burrata.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties