Zwarte bonensalade met mais en avocado

Een heerlijke en gezonde en frisse salade deze zwarte bonensalade met verse mais en avocado. Een vegetarische en veganistische salade met een Mexicaanse twist.

Zwarte bonensalade met mais en avocado

Een heerlijke, gezonde en frisse zwarte bonensalade met verse mais en avocado. Een vegetarische en veganistische salade met een Mexicaanse twist. Geschikt als maaltijd salade of als bijgerecht bij bijvoorbeeld de barbecue of een picknick.

Tussen juli en augustus is het weer mais seizoen en zitten er van die prachtige maiskolven in het biologisch groentenpakket. Niks lekkerder dan een verse maiskolf met een klontje boter, peper en zout, waar je zo je tanden in kunt zetten. Er zit zo veel smaak verschil tussen verse mais en mais uit blik, dat je niet anders meer wilt als je eenmaal verse maiskolven hebt gebruikt. Maar er zijn natuurlijk veel meer lekkere mais recepten. Mais komt veel voor in de Mexicaanse keuken. Dit recept van Barry en Vivian van zwarte bonensalade met mais en avocado is dan ook een Mexicaans geïnspireerde salade. Heerlijk fris, voedzaam, gezond en helemaal vegetarisch én veganistisch. Lekker samen met wraps of taco’s.

Meer zomerse salades

De zomer heeft nog veel meer lekkers te bieden in de vorm van salades. Probeer bijvoorbeeld eens deze bulgur salade met geroosterde zomer biet. Of deze aardappelsalade met bleekselderij en pesto. Beide ook geschikt als maaltijdsalade, de ideale maaltijd tijdens een warme zomerdag!

 

Zwarte bonensalade met mais en avocado

By Barry en Vivian Serves: 4 personen
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 15 minuten Total Time: 35 minuten

Ingredients

  • 400 gr zwarte bonen (uit blik)
  • 2 kolven mais
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 rode peper
  • 1 kleine rode ui
  • 4 el gehakte koriander (of peterselie)
  • sap van ½ sappige limoen
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper

Instructions

1

Verwijder de bladeren en het ‘haar’ rondom de maiskolven.

2

Breng ruim water in een pan aan de kook en kook hierin de maiskolven in ongeveer 15 minuten gaar.

3

Spoel ze af met koud water en laat even afkoelen.

4

Spoel de zwarte bonen goed af en doe ze in een kom.

5

Snipper het rode uitje en doe bij de bonen.

6

Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de kom.

7

Verwijder de pitjes van het rode pepertje, snijd het pepertje fijn en voeg ook toe aan de kom.

8

Snijd nu de maiskorrels los van de kolven en voeg ze toe aan de bonen.

9

Voeg het limoensap, de koriander, het komijn en de olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.

10

Snijd vlak voordat je de salade gaat serveren de avocado in stukjes.

11

Schep deze voorzichtig door de salade en breng op smaak met zout en peper.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.