Diner/ Recepten

Zwarte bonensalade met mais en avocado

zwarte bonensalade met mais en avocado, veganistisch, vegetarisch, recept, makkelijk, gezond, groenten, biologisch

Tussen juli en augustus is het weer mais seizoen en zitten er van die prachtige maiskolven in het biologisch groentenpakket. Niks lekkerder dan een verse maiskolf met een klontje boter, peper en zout, waar je zo je tanden in kunt zetten. Er zit zo veel smaak verschil tussen verse mais en mais uit blik, dat je niet anders meer wilt als je eenmaal verse maiskolven hebt gebruikt. Maar er zijn natuurlijk veel meer lekkere mais recepten. Mais komt veel voor in de Mexicaanse keuken. Dit recept van Barry en Vivian van zwarte bonensalade met mais en avocado is dan ook een Mexicaans geïnspireerde salade. Heerlijke fris, voedzaam, gezond en helemaal vegetarisch én veganistisch. Lekker samen met wraps of taco’s.

Zwarte bonensalade met mais en avocado

Hoeveelheid: 4 personen
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr zwarte bonen (uit blik)
  • 2 kolven mais
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 rode peper
  • 1 kleine rode ui
  • 4 el gehakte koriander (of peterselie)
  • sap van ½ sappige limoen
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper

Instructies

1

Verwijder de bladeren en het ‘haar’ rondom de maiskolven.

2

Breng ruim water in een pan aan de kook en kook hierin de maiskolven in ongeveer 15 minuten gaar.

3

Spoel ze af met koud water en laat even afkoelen.

4

Spoel de zwarte bonen goed af en doe ze in een kom.

5

Snipper het rode uitje en doe bij de bonen.

6

Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de kom.

7

Verwijder de pitjes van het rode pepertje, snijd het pepertje fijn en voeg ook toe aan de kom.

8

Snijd nu de maiskorrels los van de kolven en voeg ze toe aan de bonen.

9

Voeg het limoensap, de koriander, het komijn en de olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.

10

Snijd vlak voordat je de salade gaat serveren de avocado in stukjes.

11

Schep deze voorzichtig door de salade en breng op smaak met zout en peper.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.