Aardappelsalade met bleekselderij en pesto

Maak eens zelf je aardappelsalade en probeer dan eens deze variant van aardappelsalade met bleekselderij en pesto dressing. Een heerlijke maaltijdsalade die het ook erg goed doet bij de barbecue of tijdens een picknick.

Aardappelsalade met bleekselderij en pesto

Maak eens zelf je aardappelsalade en probeer dan eens deze variant van aardappelsalade met bleekselderij en pesto dressing. Een heerlijke maaltijdsalade die het ook erg goed doet bij de barbecue of tijdens een picknick.

Een aardappel salade is wat mij betreft de ideale maaltijd salade. Vullend en voedzaam en heerlijk om mee te variëren. Verwerk gerust ook verschillende groenten in de salade als je die nog hebt liggen. Een aardappelsalade is bij mij dan ook nooit hetzelfde. Deze variant van aardappelsalade met bleekselderij en pesto is erg lekker door de pesto dressing en de knapperige bleekselderij.

Pesto dressing

De pesto die ik gebruikt heb voor de dressing heb ik zelf gemaakt volgens dit recept van snijbiet pesto. Uiteraard kun je ook de klassieke pesto hiervoor maken, vervang dan de snijbiet door basilicum en de zonnebloempitten door pijnboompitten. Heb je nou helemaal geen zin of tijd om zelf je pesto te maken, gebruik dan pesto uit een potje. Let wel op dat je echt een goede kwaliteit pesto koopt, want de standaard pesto uit de supermarkt bevat vaak heel andere ingrediënten.

Maaltijd salade

Maak deze aardappelsalade met bleekselderij en pesto gerust een dag van te voren. Zo kunnen de smaken er lekker in trekken en heb je op de dag zelf weinig werk. Deze salade is heerlijk bij bijvoorbeeld een Barbecue of tijdens een picknick. Wat ook lekkere salades hiervoor zijn zijn deze rauwkost salade van rammenas en wortel of deze salade met geroosterde pompoen en veldsla.

Aardappelsalade met bleekselderij en pesto

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Total Time: 35 minuten

Ingredients

  • 1,5 kilo vastkokende aardappels
  • halve bos bleekselderij
  • 4 eieren
  • 50 gram augurken
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 10 gram verse basilicum
  • 50 gram pijnboompitten
  • half potje pesto volgens de link in bovenstaand recept
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel azijn

Instructions

1

Schil de aardappels en kook ze in 15 - 20 minuten precies beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Snijd de aardappels als ze zijn afgekoeld is in stukken van ongeveer 2 a 3 cm.

2

Kook de eieren en laat ze afkoelen.

3

Klop van de pesto, de mayonaise en de azijn een dressing en breng nog wat extra op smaak met wat peper.

4

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

5

Was en halveer de cherry tomaatjes.

6

Was de bleekselderij en snijd in halve maantjes.

7

Snijd de augurken in plakjes en snijd de basilicum blaadjes in reepjes.

8

Doe de aardappels en de pesto dressing in een kom en meng goed door elkaar. Voeg vervolgens ook de bleekselderij, de augurken, de basilicum blaadjes en de tomaatjes toe en meng goed door.

9

Pak vervolgens een mooie en platte salade schaal en verdeel hier de aardappel salade over.

10

Schil de eieren en snijd ze in partjes en verdeel mooi over de salade.

11

Bestrooi de aardappel salade met bleekselderij en pesto dressing als laatste met de pijnboompitten en serveer.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.