Aardappelsalade met bleekselderij en pesto
Maak eens zelf je aardappelsalade en probeer dan eens deze variant van aardappelsalade met bleekselderij en pesto dressing. Een heerlijke maaltijdsalade die het ook erg goed doet bij de barbecue of tijdens een picknick.
Een aardappel salade is wat mij betreft de ideale maaltijd salade. Vullend en voedzaam en heerlijk om mee te variëren. Verwerk gerust ook verschillende groenten in de salade als je die nog hebt liggen. Een aardappelsalade is bij mij dan ook nooit hetzelfde. Deze variant van aardappelsalade met bleekselderij en pesto is erg lekker door de pesto dressing en de knapperige bleekselderij.
Pesto dressing maken voor door de aardappelsalade
De pesto die ik gebruikt heb voor de dressing heb ik zelf gemaakt volgens dit recept van snijbiet pesto. Uiteraard kun je ook de klassieke pesto hiervoor maken, vervang dan de snijbiet door basilicum en de zonnebloempitten door pijnboompitten. In de traditionele Italiaanse keuken wordt een pesto met een vijzel gemaakt. Omdat dat heel arbeidsintensief is en je maar kleine beetjes tegelijk kunt maken is het gebruik van een keukenmachine wel aan te bevelen. Mijn favoriet op keukenmachine gebied is toch wel deze machine. Maar een staafmixer met hakmolen zoals deze voldoet ook prima.
Heb je nou helemaal geen zin of tijd om zelf je pesto te maken, gebruik dan pesto uit een potje. Let wel op dat je echt een goede kwaliteit pesto koopt, want de standaard pesto uit de supermarkt bevat vaak heel andere ingrediënten.
Aardappelsalade met pesto dressing als maaltijd salade
Maak deze aardappelsalade met bleekselderij en pesto gerust een dag van te voren. Zo kunnen de smaken er lekker in trekken en heb je op de dag zelf weinig werk. Deze salade is heerlijk bij bijvoorbeeld een Barbecue of tijdens een picknick. Wat ook lekkere salades hiervoor zijn zijn deze rauwkost salade van rammenas en wortel of deze salade met geroosterde pompoen en veldsla. Is het erg warm weer? Dan is het ook heel lekker om deze koude courgette soep met munt en gember te maken.
Benodigde keukenmaterialen voor aardappelsalade met bleekselderij
– Koekenpan
– Saladeschaal
– Koksmes
– Dunschiller
– Eiersnijder
– Vergiet
ardappelsalade met bleekselderij en pesto dressing
Ingrediënten
- 1,5 kilo vastkokende aardappels
- 1/2 bos bleekselderij
- 4 stuks eieren
- 50 gram augurken
- 250 gram cherrytomaatjes
- 10 gram verse basilicum
- 50 gram pijnboompitten
- 1/2 potje pesto recept via link in bovenstaande tekst
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel azijn
Instructies
- Schil de aardappels en kook ze in 15 – 20 minuten precies beetgaar. Giet af en laat afkoelen. Snijd de aardappels als ze zijn afgekoeld is in stukken van ongeveer 2 a 3 cm.
- Kook de eieren en laat ze afkoelen.
- Klop van de pesto, de mayonaise en de azijn een dressing en breng nog wat extra op smaak met wat peper.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Was en halveer de cherry tomaatjes.
- Was de bleekselderij en snijd in halve maantjes.
- Snijd de augurken in plakjes en snijd de basilicum blaadjes in reepjes.
- Doe de aardappels en de pesto dressing in een kom en meng goed door elkaar. Voeg vervolgens ook de bleekselderij, de augurken, de basilicum blaadjes en de tomaatjes toe en meng goed door.
- Pak vervolgens een mooie en platte salade schaal en verdeel hier de aardappel salade over.
- Schil de eieren en snijd ze in partjes en verdeel mooi over de salade.
- Bestrooi de aardappel salade met bleekselderij en pesto dressing als laatste met de pijnboompitten en serveer.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties