Koude courgette soep met munt en gember
Deze heerlijke veganistische koude courgette soep met munt en gember is heerlijk fris en licht pittig. Een perfect soep recept voor warme dagen.
Tijdens echt warme dagen heb je vaak niet heel veel honger, maar wil je toch iets verkoelends, fris én gezonds eten. Dan is deze koude courgette soep echt perfect. De gember en munt zorgen voor de frisheid en de pit, de courgette voor je portie groenten en de zoutige groentebouillon zorgt ervoor dat je zout gehalte goed op pijl blijft. Maak een wat grotere portie van deze koude courgette soep en vries een gedeelte in. Zo heb je altijd wat van deze courgette soep op voorraad en hoef je het alleen maar te ontdooien.
Snelle veganistische soep
Een voordeel van deze vegan koude courgette soep is dat je je hem super snel maakt. Kwestie van courgettes, ui, gember en knoflook snijden, kort aanfruiten en samen met de groentebouillon en de munt langzaam gaar koken. Daarna alleen nog met de staafmixer fijn maken en je hebt een heerlijke frisse courgette soep die ook nog eens veganistisch is. De schil van de courgettes kan je prima eten en hoef je alleen maar even kort schoon te borstelen met een groente borstel zoals deze. Wil je de soep liever iets romiger? Voeg dan een flinke scheut haverroom toe.
Vegetarische recepten met courgette
Ben je na het maken van deze koude courgette soep met munt en gember op zoek naar nog meer vegetarische recepten met courgette? Of heb je nog heel veel courgettes liggen omdat je een gigantische oogst had uit eigen tuin? Probeer dan ook eens deze courgette burgers op z’n Grieks of deze quiche met gegrilde courgette en geitenkaas. Of maak een warme variant van courgettesoep, zoals deze courgettesoep met kokosmelk.
Benodigde keukenmaterialen voor koude courgette soep
– Staafmixer
– Koksmes
– Snijplank
– Grote pan
– Groenteborstel
Koude courgette soep
Ingrediënten
- 2 stuks courgettes
- 1 stuk rode ui
- 2 tenen knoflook
- 5 cm geschilde gember
- 10 gram verse munt
- 1 mespunt chilivlokken
- 1 liter groentebouillon
Instructies
- Zet een ruime pan met dikke bodem en een scheut olijfolie op halfhoog vuur.
- Snipper de ui en de knfolook en snijd de gember fijn.
- Fruit de ui, knoflook en gember samen met de chilivlokken een paar minuten aan.
- Borstel ondertussen de courgettes schoon en snijd in plakjes.
- Voeg de gesneden courgettes toe en bak ook even mee.
- Voeg daarna de groentebouillon en 1/3 van de munt blaadjes toe en breng aan de kook.
- Kook de soep ongeveer 20 minuten zachtjes tot de courgette gaar is.
- Voeg daarna nog 1/3 van de munt blaadjes toe en pureer de soep met een staafmixer glad.
- Breng zo nodig nog iets extra op smaak met zout.
- Serveer de koude courgette soep met munt en gember en garneer met de overgebleven munt blaadjes.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties