Courgettesoep met kokosmelk
Romige courgettesoep met kokosmelk en kruidige krokante geroosterde kikkererwten als topping. Een heerlijk vegetarisch soep recept.
Courgettesoep, ik denk dat ik inmiddels wel 100den recepten heb gemaakt en gegeten. Want wat kan je veel heerlijke varianten bedenken van courgettesoep. Deze courgettesoep met kokosmelk en geroosterde kikkererwten is ook weer heerlijk. Door de kokosmelk ietwat zoetig en heel lekker romig. De kruiden op de kikkererwten, de chilivlokken en de ui en de knoflook zorgen voor de extra pit in deze courgettesoep. Kortom, een heerlijke combinatie. Ik maak graag een dubbele portie zodat ik een gedeelte kan invriezen voor drukke dagen.
Soep van courgette en kokos maken
Nog een voordeel van deze soep van courgette en kokos is dat hij super snel klaar is. Kwestie van courgettes roosteren in de oven samen met de ui en de knoflook en vervolgens in de groentebouillon met kokosmelk verwarmen. Daarna hoef je de soep alleen nog te pureren en je hebt een heerlijke zachte soep van courgette en kokos. Dit kan gewoon met een staafmixer zoals deze maar kun je ook doen in de keukenmachine zoals deze. Tegelijkertijd rooster je de kikkererwten als krokante topping in de oven.
Vegetarische courgette recepten
Ben je na het maken van deze vegetarische courgettesoep met kokosmelk op zoek naar meer vegetarische recepten met courgette? Probeer dan ook eens deze salade van courgette, rode biet, feta en kikkererwten of deze pasta met courgettesaus en oven gedroogde tomaatjes.
Benodigde keukenmaterialen voor courgettesoep met kokosmelk
– Staafmixer
– Koksmes
– Snijplank
– Grote pan
– Groenteborstel
Courgettesoep met kokosmelk
Ingrediënten
- 2 stuks courgettes
- 1 stuks rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 300 gram kikkererwten
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilivlokken
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de courgettes, snijd ze in grove stukken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schil de uien en de knoflook en snijd ook in grove stukken en verdeel ook over de bakplaat.
- Besprenkel met olijfolie en bestrooi met de chilivlokken en een snuf zout.
- Rooster de courgette daarna 20 minuten in de oven terwijl je ze halverwege een keer omschept.
- Spoel ondertussen de kikkererwten af onder stromend water.
- Doe de kikkererwten in een kom en marineer met 1 eetlepel olijfolie, het paprikapoeder, de komijn en een snuf zout.
- Doe de gemarineerde kikkererwten in een ovenschaal en rooster ze bij de courgettes in de oven voor 30 minuten. Schep ze halverwege een keer om.
- Zet een ruime pan met de groentebouillon en de kokosmelk op laag vuur op.
- Voeg de geroosterde courgette, ui en knoflook hieraan toe en breng aan de kook. Zet daarna het vuur uit en pureer de soep.
- Serveer de courgettesoep met kokosmelk met de geroosterde kikkererwten.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties