Pasta met courgettesaus en oven gedroogde tomaatjes

Een heerlijke zachte pasta saus gemaakt van verse geroosterde courgettes. Deze pasta met courgettesaus en oven gedroogde tomaatjes is daarom het ideale vegetarische en gezonde pasta gerecht.

Pasta met courgettesaus en oven gedroogde tomaatjes

Een heerlijke zachte pasta saus gemaakt van verse geroosterde courgettes. Deze pasta met courgettesaus en oven gedroogde tomaatjes is daarom het ideale vegetarische en gezonde pasta gerecht.

Dit is echt een recept wat super simpel is, maar daarom ook gelijk zo ideaal. De courgette saus bestaat helemaal uit geroosterde courgettes met kruiden. Vervolgens pureer je de courgettes en voeg je een klein beetje room toe waarna je de perfecte en gezond pasta saus hebt. Gezond omdat het een groentesaus is. En tegelijkertijd ook ideaal voor kinderen, op deze manier eten ze ongemerkt toch heerlijk hun groenten.

Oven gedroogde tomaatjes

Zon gedroogde tomaatjes kun je natuurlijk overal in de winkels kopen, maar kun je net zo makkelijk (en echt veel lekkerder) ook gewoon zelf maken. Maar dan droog je de tomaatjes in de oven. Op een hele lage temperatuur. Besprenkel vooraf met wat olijfolie en bestrooi met wat kruiden, zout en peper en je zult echt kleine smaak bommetjes krijgen. Een heerlijke toevoeging aan de pasta met courgettesaus.

Meer vegetarische recepten met courgette

Als het courgette seizoen eenmaal is aangebroken zijn ze vaak ook gelijk in grote getale te verkrijgen. Probeer daarom ook eens deze vega spelt quiche met aubergine, courgette en paprika. Of deze rode linzen dahl met courgette en aubergine.

Pasta met courgettesaus en oven gedroogde tomaatjes

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 1 uur 50 minuten Total Time: 2 uur en 10 minuten

Ingredients

  • 300 gram volkoren penne
  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 100 ml kookroom
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 tl dragon
  • peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 100 graden.

2

Was en halveer de cherrytomaatjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de snijkanten naar boven.

3

Besprenkel met 1 eetlepel van de olijfolie, de Italiaanse kruiden, peper en een snuf zout en laat de tomaatjes gedurende 1,5 uur in de oven dogen.

4

Haal de daarna uit de oven en laat afkoelen.

5

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.

6

Verwarm de oven daarna voor op 200 graden.

7

Was de courgettes en snijd ze in grove stukken. Verdeel de courgette stukken over een met bakpapier beklede bakplaat (pak een nieuwe velletje bakpapier hiervoor).

8

Schil de ui en snijd ook in grove stukken. Verdeel ook over de bakplaat.

9

Doe hetzelfde met de knoflook tenen.

10

Besprenkel met 2 eetlepels van de olijfolie. Bestrooi daarna met de dragon, de chilivlokken en een flinke snuf zout.

11

Rooster de courgette 20 minuten in de oven.

12

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet.

13

Doe gelijk daarna de geroosterde courgettes, ui en knoflook in de nog hete pan.

14

Voeg de room toe en meng met de staafmixer tot een gladde saus. Breng zo nodig nog wat op smaak met zout of peper.

15

Voeg gelijk daarna de pasta toe aan de saus en meng goed door. Verwarm zo nodig nog even.

16

Serveer de pasta met courgettesaus en decoreer met de oven gedroogde tomaatjes en de pijnboompitten.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.