Pasta met gedroogd eekhoorntjesbrood en gepofte tomaat

Een heerlijk bord vol pasta met gedroogd eekhoorntjesbrood, champignons, prei, pijnboompitjes en gepofte tomaatjes. Een smaakvolle vegetarische maaltijd.

Pasta met gedroogd eekhoorntjesbrood en gepofte tomaat

Een heerlijk bord vol pasta met gedroogd eekhoorntjesbrood, champignons, prei, pijnboompitjes en gepofte tomaatjes. Een smaakvolle vegetarische maaltijd.

Een pasta saus van gedroogd eekhoorntjesbrood, gebakken champignons, prei en knoflook is echt fantastisch lekker. Zo veel smaak heeft deze saus, dat hij zeker tot een van mijn favorieten behoord. Samen met de zoete gepofte tomaatjes is dit echt een heerlijk vegetarisch pasta gerecht.

Champignons schoonmaken voor eekhoorntjesbrood pasta

Was de prei goed en borstel de champignons schoon met een champignonborstel zoals deze. Champignons mag je namelijk niet wassen, dan worden ze papperig. Er zit meestal nog wel een beetje aarde aan de champignons, wat je wel weg wilt halen. Vandaar de champignon borstel.

Saus van gedroogd eekhoorntjesbrood, champignons en prei pureren

Na het het individueel bakken en wellen van alle ingrediënten moeten deze nog gezamelijk gepureerd worden tot saus voor de pasta met gedroogd eekhoorntjesbrood. Dit kan gewoon met een staafmixer zoals deze maar kun je ook doen in de keukenmachine zoals deze. Tenminste, als je een beetje een grote keukenmachine hebt.

Vegetarische recepten met champignons

Ben je na het maken van deze pasta met gedroogd eekhoorntjesbrood en gepofte tomaat op zoek naar meer vegetarische recepten met champignons? Probeer dan ook eens deze geroosterde pastinaak met champignons en desem croutons of deze champignons gevuld met notengehakt.

Benodigde keukenmaterialen voor pasta met gedroogd eekhoorntjesbrood

Ruime pan
Koksmes
Staafmixer of keukenmachine
Koekenpan
Champignonborstel
Ovenschaal

Een heerlijk bord vol pasta met gedroogd eekhoorntjesbrood, champignons, prei, pijnboompitjes en gepofte tomaatjes. Een smaakvolle vegetarische maaltijd.

Pasta met eekhoorntjesbrood en gepofte tomaat.

Anna Kaptein
Een heerlijk bord vol pasta met gedroogd eekhoorntjesbrood, champignons, prei, pijnboompitjes en gepofte tomaatjes. Een smaakvolle vegetarische maaltijd.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram fusilli
  • 1 stuk prei
  • 250 gram tros cherry tomaatjes
  • 20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 100 ml kookroom kan ook vegan room
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies
 

  • Doe het eekhoorntjesbrood in een kommetje met lauwwarm water. Zorg dat al het eekhoorntjesbrood net onder water staat. Laat het 30 minuten wellen en weken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de cherry tomaatjes voorzichtig zodat ze niet van het steeltje vallen. Doe de cherry tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie. Bestrooi met wat zout en peper en pof de tomaatjes in 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet daarna tot gebruik apart.
  • Zet ondertussen een pan met dikke bodem en een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
  • Snipper de knoflook, was en snijd de prei in ringen en voeg deze toe aan de pan. Bak de knoflook, de chilivlokken en prei gedurende 10 minuten terwijl je regelmatig roert.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  • Bak de champignons in een koekenpan met een scheutje olijfolie in ongeveer 5 minuten op hoog vuur terwijl je ze regelmatig omschept of schud. Haal ze daarna uit de pan en laat afkoelen.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Doe de gebakken prei en champignons samen met het gewelde eekhoorntjesbrood (zonder het vocht, maar bewaar dit nog wel!) in een keukenmachine en pureer tot gladde saus.
  • Verwarm de gepureerde saus samen met het kookroom zachtjes in een flinke pan. Voeg ook een flinke scheut van het water waar het eekhoorntjesboord in heeft geweld toe.
  • Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de pastasaus met eekhoorntjesbrood. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de pasta met gedroogd eekhoorntjesbrood met de gepofte tomaat en de pijnboompitjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Pasta met gedroogd eekhoorntjesbrood en gepofte tomaat Een heerlijk bord vol pasta met gedroogd eekhoorntjesbrood champignons prei pijnboompitjes en gepofte tomaatjes. Een smaakvolle vegetarische maaltijd.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.