Nieuw zeelandse spinazie recept met tomaat en zoete aardappel
Nieuw zeelandse spinazie recept met tomaat en zoete aardappel, een vegetarisch eenpans gerecht uit de wok. Kleurrijk, smaakvol en gezond.
Nieuw Zeelandse spinazie is, in tegenstelling wat de naam doet vermoeden, geen familie van de spinazie. Het is familie van de posteleinachtigen. De bladeren van Nieuw Zeelandse spinazie lijken een beetje op die van spinazie en zitten vast aan wat dikkere stengels. Deze stengels kun je ook heel goed eten, maar hebben een iets langere bereidingstijd nodig dan de bladeren.
De Nieuw Zeelandse spinazie komt van oorsprong ook uit Nieuw Zeeland, vandaar de naam.
Kruiden fijn malen voor deeze wokschotel
Het korianderzaad en komijnzaad vind ik zelf het lekkerste als het nog zaad is, dus heel. Er zit dan meer smaak aan naar mijn mening. Omdat het best heftig is om een heel korianderzaad of komijnzaad in je mond te krijgen, maal ik de kruiden eerst fijn in een vijzel zoals deze voordat ik ze gebruik. Heb je dit nou niet of vind je dit gedoe? Gebruik dan gemalen komijn of koriander.
Vegetarische roerbak recepten
Ben je na het maken van dit Nieuw Zeelandse spinazie recept op zoek naar meer vegetarische eenpans gerechten uit de wok? Probeer dan ook eens deze bloemkool, aardappel en tomaatjes uit de wok of deze roergebakken sperziebonen met broccoli en champignons.
Benodigde keukenmaterialen voor dit recept met Nieuw Zeelandse spinazie
– Eiersnijder
– Dunschiller
– Wok
– Vergiet
– Koksmes
– Knoflookpers
– Vijzel
Nieuw Zeelandse spinazie met tomaat en zoete aardappel
Ingrediënten
- 350 gram Nieuw Zeelandse spinazie
- 500 gram roma tomaten
- 3 stuks zoete aardappels
- 250 gram kikkererwten
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk ui
- 4 stuks eieren
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 1/2 theelepel chilivlokken
Instructies
- Zet een wok met een scheut olijfolie op middelhoog vuur.
- Snipper de ui en de knoflook en fruit een paar minuten.
- Maal de kruiden in de vijzel en voeg deze toe aan de ui en knoflook.
- Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm en voeg deze ook toe aan de wok. Schep regelmatig om.
- Was de tomaten en snijd ze in halve maantjes. Snijd deze vervolgens weer door midden en voeg toe aan de wok.
- Kook ondertussen de eieren tot ze half zacht zijn en laat afkoelen.
- Was de Nieuw Zeelandse spinazie en verwijder de bladeren van de stelen. Snijd de stelen in kleine stukjes en voeg ook toe aan de wok.
- Roerbak het geheel ongeveer 10 minuten in totaal tot de zoete aardappel en de stelen van de spinazie beetgaar zijn.
- Voeg in de laatste 2 minute ook de bladeren van de Nieuw Zeelandse spinazie toe en schep alles regelmatig om.
- Pel de eieren en snijd ze met een eiersnijder.
- Breng op smaak met zout en serveer de Nieuw Zeelandse spinazie met tomaat, zoete aardappel en ei.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties