Quiche met gegrilde courgette en geitenkaas
Een zomers quiche gegrilde courgette en geitenkaas. Een vegetarische quiche die zowel koud als warm geserveerd kan worden. Lekker als vegetarisch hoofdgerecht.
Courgettes grillen voor door de quiche
Je courgettes grillen is, naast het roosteren van courgettes in de oven, een van de lekkerste manieren om courgette te bereiden. Courgettes grillen kan gelukkig op vele verschillende manieren. De meest voorkomende en makkelijkste manier is om ze te grillen in een grillpan zoals deze. De meeste hebben er wel zo een in huis. Het enige nadeel is dat niet alles tegelijk in één pan past. Gril je nou heel graag en vaak, dan is deze grillplaat echt ideaal. Deze gebruik ik zelf. Bijna alles past er gelijktijdig op en de andere zijde is een bakplaat, ook heel handig. Wat ook een heerlijke en leuke manier is, is om de courgette te grillen op de barbecue. Zeker als het mooi weer is en je graag barbecuet. Daardoor krijgen ze ook gelijk een lekkere rook smaak mee. Het is best even wast werk om je courgettes te grillen voordat ze in de gegrilde courgette quiche kunnen, maar het is zeker de moeite waard!
Vegetarische quiche recepten
Naast deze quiche gegrilde courgette en geitenkaas zijn er nog meer heerlijke vegetarische quiche varianten te bedenken met de courgette in de hoofdrol. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze spelt quiche met courgette, zongedroogde tomaat en feta. Of deze spelt quiche met aubergine, courgette en paprika.
Benodigde keukenmaterialen voor quiche met gegrilde courgette
– Bakkwastje
– Quiche vorm
– Mengkom
– Garde
– Blindbak bonen
– Grillpan of grillplaat
Quiche met gegrilde courgette en geitenkaas
Ingrediënten
- 1 stuk courgette
- 1 rol vers bladerdeeg
- 75 gram zachte geitenkaas
- 3 stuks eieren
- 1 eetlepel amandelschaafsel
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 teentje uitgeperste knoflook
- 1/2 theelepel chilivlokken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een ondiepe taartvorm met losse bodem van ongeveer 24 cm doorsnee in.
- Rol het deeg uit, groot genoeg zodat hij ruim in de taartvorm past.
- Druk het deeg voorzichtig in de vorm en verwijder het overtollige deeg wat over de rand hangt.
- Leg een vel bakpapier in de vorm en vul hem met blind bak bonen of droge peulvruchten (bonen, kikkererwten e.d.)
- Bak de bodem 10 minuten in de oven.
- Haal hem uit de oven en verwijder de blind bak vulling en het bakpapier heel voorzichtig. Laat hem iets afkoelen.
- Maak van de olijfolie, de chilivlokken, een flinke snuf zout en de uitgeperste knoflook een marinade.
- Was de courgette en snijd de courgette in langwerpige dunne plakken van max 1 cm.
- Verhit de grillpan of de grillplaat en laat alvast goed heet worden.
- Bestrijk de plakken courgette royaal aan beide zijden met de marinade.
- Gril de plakken courgette aan beide kanten tot ze mooi gaar zijn en de gril strepen goed zichtbaar zijn.
- Kluts de eieren met een vork goed door elkaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Snijd de gegrilde courgette plakken over de lengte door midden.
- Verdeel de courgette linten speels over de bodem van de quiche vorm.
- Schenk daarna voorzichtig het ei mengsel ertussen, zorg dat het overal komt.
- Brokkel de geitenkaas over de quiche heen.
- Decoreer met het amandelschaafsel.
- Bak de quiche gegrilde courgette en geitenkaas in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten mooi goud bruin.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties