Roerbakschotel met paksoi en zoete aardappel

Een super snelle en makkelijke roerbakschotel met paksoi en zoete aardappel. Een lekker en gezond hoofdgerecht, zowel vegetarisch als veganistisch.

Roerbakschotel met paksoi en zoete aardappel

Een super snelle en makkelijke roerbakschotel met paksoi en zoete aardappel. Een lekker en gezond hoofdgerecht, zowel vegetarisch als veganistisch.

Paksoi is een heerlijke maar kwetsbare groente. Als je paksoi in huis hebt kun je hem dan ook het beste snel verwerken in een lekker recept. Paksoi is familie van de Chinese kool en ook qua smaak vind ik hem net zo fris en licht. Je kunt paksoi rauw eten door een salade of zoals in dit recept lekker roerbakken. Let wel op dat je paksoi maar heel kort roerbakt, anders wordt het snot. Het lekkerste is als de paksoi nog een beetje knapperig is. Doe daarom de witte delen van de paksoi iets eerder in de wok en de groene bladeren van de paksoi pas in de laatste minuut. Deze variant van roer gebakken paksoi met zoete aardappel en rijst is lekker oosters en super makkelijk. Daarnaast ook vegetarisch én veganistisch. Wil je een hele lichte maaltijd eten dan kun je de rijst achterwege laten. Ik maak er graag zilvervliesrijst bij, deze is net wat voedzamer dan witte rijst. Maar uiteraard is elke rijstsoort goed. De zoete aardappel in het recept kan je ook vervangen door wortel of knolselderij. Let er wel op dat deze groentes langer nodig hebben om gaar te worden.

Wokken of roerbakken

Door de paksoi samen met de ui, knoflook, rode peper en gember te roerbakken in een wok bereid je de paksoi kort op hoge temperatuur waardoor de smaak en voedingstoffen het beste behouden blijven. Doe dit bij voorkeur in een wok met dikke bodem zoals bijvoorbeeld deze.

Meer vegetarische roerbak recepten?

Op zoek naar meer recepten met groenten voor in de wok? Probeer dan ook eens deze Chinese kool roer gebakken met kerrie en cashewnoten. Ook een heerlijk snel en makkelijk recept.

Benodigde keuken materialen:
Koekenpan
Wok
– Middelgrote pan
Dunschiller
Koksmes


Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

By Anna Kaptein Serves: 3 - 4 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 20 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • 3 zoete aardappels
  • 130 gram taugé
  • 1 paksoi
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm geschilde gember
  • 1 ui
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sesamzaad

Instructions

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snipper de ui en de knoflook en snij de rode peper en gember in kleine blokjes.

3

Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm.

4

Snijd de paksoi in repen en was goed.

5

Zet een wok met een eetlepel zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui, de gember en de rode peper toe en laat 3 minuten fruiten. Voeg in de laatste minuut ook de knoflook toe.

6

Doe de zoete aardappelblokjes in de wok en roer goed door.

7

Voeg de sojasaus en de ketjap toe en laat de zoete aardappel blokjes 7 min garen. Roer regelmatig.

8

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.

9

Voeg daarna het wit van de paksoi toe en roerbak 2 minuten mee.

10

Voeg als laatste het groen van de paksoi en de taugé toe en roerbak alles gezamenlijk nog ongeveer 1 minuut.

11

Serveer de roerbakschotel met paksoi met de rijst en de geroosterde sesamzaadjes.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.