Focaccia met kruiden

Een heerlijke zelfgemaakte focaccia met verse kruiden en olijven waarmee je veel indruk maakt. Je focaccia zelf maken wil je zeker een keer geprobeerd hebben!

Focaccia met kruiden

Een heerlijke zelfgemaakte focaccia met verse kruiden en olijven waarmee je veel indruk maakt. Je focaccia zelf maken wil je zeker een keer geprobeerd hebben!

Voor de fooblog swap van deze maand mocht ik koken van Eef, van Eef kookt zo. Eva is gek op koken én fotograferen, een fijne combinatie. Haar recepten zijn lekker én makkelijk. Ik maakte zelf focaccia volgens haar recept en gaf hier mijn eigen draai aan. Met als resultaat deze heerlijk focaccia’s met kruiden en olijven.

Foccacia maken moeilijk?

Vaak wordt foccacia gewoon in de supermarkt of bij de bakker gekocht. Zo zonde, want als je eenmaal een keer zelf foccacia hebt gemaakt zul je proeven hoe groot het smaak verschil is. Daarbij is het zelf maken van focaccia zo ontzettend makkelijk dat je het zeker vaker gaat doen. Laat je vooral niet afschrikken door de totale kooktijd, de meeste tijd ben je namelijk kwijt aan wachten terwijl het deeg staat te rijzen.

Focaccia is heerlijk bij de soep, een salade of als onderdeel van een borrel. Op zoek naar meer recepten voor bij de borrel? probeer dan ook eens deze gevulde champignons met notengehakt of deze bladerdeeg hapjes met palmkool pesto en champignons.

Focaccia met kruiden

By Anna Kaptein Serves: 1 focaccia brood
Prep Time: 50 minuten Cooking Time: 30 minuten Total Time: 80 minuten (inclusief rijzen)

Ingredients

  • 250 gram bloem
  • 9 gram verse gist
  • 130 ml water + 30 ml water (voor marinade)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 10 gram olijven
  • 1 tak rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 teen knoflook
  • snuf zout + grof zeezout (optioneel)

Instructions

1

Zeef de bloem boven je aanrecht. Maak een kuiltje in het midden.

2

Brokkel de gist boven het bloem en voeg 1 eetlepel olijfolie, het gewone zout en de 130 ml water toe.

3

Kneed het goed door tot een soepel deeg. Voeg iets meer water toe als het deeg te droog blijft of voeg iets meer bloem toe als het deeg te nat blijft.

4

Maak een bal van het deeg en laat 20 minuten op een warme plek rijzen. Dek af met een vochtige theedoek.

5

Halveer de olijven en kneed deze daarna door het deeg.

6

Rol het deeg uit tot een grote rechthoekige focaccia vorm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het deeg hierop nogmaals 20 minuten rijzen op een warme plek.

7

Verwarm de oven ondertussen voor op 220 graden.

8

Hak de rozemarijn en tijm grof. Snijd de knoflook fijn en met de kruiden.

9

Meng de overige 30 ml water en de overgebleven eetlepel olijfolie door elkaar en vet het gerezen deeg hiermee in.

10

Druk kuiltjes in het deeg en besprenkel met de kruiden en de knoflook.

11

Bak de focaccia mooi bruin in de oven in 20 - 30 minuten.

12

Laat een beetje afkoelen op het rooster en serveer vers uit de oven.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.