Baba ganoush maken

Baba ganoush is een heerlijke aubergine dip die zijn oorsprong kent in het midden oosten. Baba ganoush maken is makkelijk en lekker en een goede toevoeging tijdens een borrel of picknick.

Baba ganoush maken

Baba ganoush is een heerlijke aubergine dip die zijn oorsprong kent in het midden oosten. Baba ganoush maken is makkelijk en lekker . Een goede toevoeging tijdens een borrel of picknick.

Aubergine dip

Baba ganoush is eigenlijk niets meer dan een smaakvolle dip of smeersel gemaakt van aubergines. Er zijn tal van recepten hiervan te vinden, allemaal net andere variaties. Als ik baba ganoush ga maken dan kies ik altijd voor deze variant. Ik vind deze combinatie van kruiden en smaken het lekkerst. Zelfgemaakte baba ganoush is nog altijd het aller lekkerste en ook helemaal niet zo veel werk. Probeer het een keer en je wilt nooit meer anders.

Vegetarisch en veganistisch

Dit recept van baba ganoush is geschikt voor bij zowel een vegetarische als een veganistische leefstijl. Daarbij bestaat het voor 90% uit groenten, waardoor het ook een heel gezonde dip is die je gerust elke dag op je brood kan eten. Wat ook een heerlijk en gezond smeersel recept is, is deze eiersalade met bloemkool en kerrie. Een vegetarische variant van kip kerrie salade. Net als de zelfgemaakte baba ganoush grotendeels op groenten (bloemkool) gebaseerd.

Baba ganoush

By Anna Kaptein Serves: 1 bakje vol
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 35 minuten Total Time: 45 minuten

Ingredients

  • 2 aubergines
  • 5 gram verse koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de aubergines in de lengte door midden en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal.

3

Snijd het vruchtvlees van de aubergines met een scherp mes kruislings in. Pas op dat je niet door het velletje heen snijd.

4

Bestrooi de aubergines met zout. Laat het zout ongeveer 10 minuutjes intrekken. Verwijder vervolgens het zout en het het vrij gekomen vocht met een keukenpapiertje. Zo worden de aubergines minder bitter.

5

Smeer het ingesneden vruchtvlees in met olijfolie.

6

Bestrooi de aubergines met de komijn, de chilivlokken en het paprikapoeder.

7

Verpak de teentjes knoflook in hun schil in aluminium folie en leg tussen de aubergines in.

8

Rooster de aubergines 35 minuten in de oven.

9

Haal de aubergines uit de oven en laat afkoelen.

10

Schep vervolgens het vruchtvlees van de aubergines met een lepel uit hun velletje en doe in de keukenmachine of blender.

11

Haal ook de knoflook teentjes uit hun velletje en voeg toe.

12

Doe ook de tahin en het citroensap in de keukenmachine erbij en pureer tot alles tot een dip.

13

Breng zo nodig nog op smaak met wat zout.

14

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.

15

Hak de verse koriander grof.

16

Serveer de baba ganoush met de geroosterde sesamzaadjes en de verse koriander.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.