Eiersalade met bloemkool en kerrie
Een heerlijke vegetarische variant van de klassieke kip kerrie salade, deze eiersalade met bloemkool en kerrie. Naar recept van Yotam Ottolenghi. Een heerlijke salade voor bij de borrel, de lunch of tijdens een picknick.
Iedereen kent de klassieke kip kerrie salade wel, die je vaak geserveerd krijgt op verjaardagen of feestjes. Ik eet het vaak niet omdat het boordevol smaakstoffen zit. Dit recept van vegetarische kerrie salade is wat mij betreft meer dan een waardige vervanger. Zelfs grote vleesliefhebbers zullen de kip niet missen is mijn ervaring. Het recept voor deze heerlijke eiersalade met bloemkool en kerrie komt uit dit kookboek van Yotam Ottolenghi. Het recept is meer dan genoeg voor op een feestje. Maak je het alleen voor jezelf of je familie? Bewaar het dan gerust afgesloten in de koelkast en eet het de rest van de week lekker op brood. Ook voor een picknick of bij de borrel is dit een hele geslaagde vegetarische salade.
Recepten van Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolbenghi heeft meer heerlijke vegetarische recepten ontwikkeld die zeker het proberen waard zijn. Naast deze vegetarische eiersalade met bloemkool heb ik nog een paar succesnummers voor je uitgewerkt. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze heerlijke rauwe rode kool salade of deze gekarameliseerde witlof met gruyere.
Benodigde keukenmaterialen voor vegetarische eiersalade
– Staafmixer of keukenmachine
– Ovenschaal
– Koksmes
– Vergiet
– Kommen
– Pan
Eiersalade met bloemkool en kerrie
Ingrediënten
- 1 stuks middel grote bloemkool
- 1 stuk ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 theelepels kerrie
- 9 stuks grote eieren
- 100 ml Griekse yoghurt
- 50 gram mayonaise
- 1/2 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel komijnzaad
- 2 stuks citroenen
- 10 gram verse dragon
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verdeel de bloemkool in roosjes van ongeveer 3 a 4 cm. De zachte en kleine bladeren kun je ook gebruiken.
- Snipper de ui in grove parten.
- Meng de bloemkool roosjes en de kleine blaadjes in een kom met de ui, de olijfolie, het kerriepoeder en een flinke snuf zout.
- Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de de bloemkool in 15 minuutjes in de voorverwarmde oven totdat de groenten beetgaar en goudbruin zijn.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen.
- Vul een middelgrote pan met koud water en zet op het vuur. Breng aan de kook en laat de eieren in 10 minuten hard koken.
- Koel de eieren met koud water terug en laat afkoelen.
- Pel de afgekoelde eieren en prak ze in een grote kom met de bolle kant van een vork in grove stukken.
- Meng in een kleine kom de yoghurt met mayonaise, de overgebleven kerriepoeder, de helft van de chili vlokken, de komijn, het citroensap en een flinke snuf zout.
- Snijd de dragon grof en voeg ook toe. Voeg vervolgens de saus, de bloemkool en de ui toe aan de eieren.
- Meng alles goed door elkaar en serveer de eiersalade met bloemkool en kerrie in een leuke kom of schaal.
- Bestrooi de eiersalade met bloemkool en kerrie met de overgebleven chili vlokken en dien op met de overgebleven citroen in partjes gesneden.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties