Koekjes met blauwe bessen
Heerlijke koekjes met blauwe bessen voor bij de koffie. Een snel en makkelijk recept wat binnen no time in de oven staat.
Blauwe bessen, meestal zijn ze al op voordat ik er ook maar iets van heb kunnen bakken. Deze keer heb ik mij weten te beheersen en de blauwe bessen heel bewust bewaard om deze koekjes van te bakken. De combinatie van een krokant zoet koekje met een ietwat zurige blauwe bes erin vind ik heerlijk. De koekjes waren dan ook in een middag helemaal op. Laat de koekjes voordat je ze gaat eten eerst iets afkoelen, zo worden ze lekker knapperig. In een koektrommel kun je deze koekjes gerust een of twee dagen bewaren. Bij deze koekjes geldt echter wel, hoe verser hoe lekkerder. Voor het maken van deze koekjes heb je een handmixer zoals deze nodig of een keukenmachine zoals bijvoorbeeld deze (mijn favoriet!).
Bakken met seizoensfruit?
Elk seizoen heeft de heerlijkste fruitsoorten. Het is dan ook het lekkerste, het meest gevarieerd en het beste voor het milieu als je alleen fruitsoorten gebruikt of eet die in het seizoen zijn. In de zomer maanden zijn de blauwe bessen in het seizoen. Het is niet het enige zomer fruit waar je goed mee kunt bakken. Naast deze koekjes met blauwe bessen zijn er nog meer lekkere recepten met zomer fruit zoals bijvoorbeeld deze pruimen cake of deze aalbessen kwarktaart of deze citroen aardbeientaart.
Benodigde keukenmaterialen voor koekjes met blauwe bessen
– Steelpan
– Mengkom
– Handmixer
– Bolzeef
– Spatel
Koekjes met blauwe bessen
Ingrediënten
- 120 gram blauwe bessen
- 200 gram speltbloem
- 140 gram suiker
- 100 gram boter
- 1 stuk ei
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Verwarm de boter in een steelpan tot deze net gesmolten is en giet in een mengkom.
- Klop de suiker met een mixer door de gesmolten boter. Voeg daarna ook het ei toe en klop deze er ook door tot een luchtig beslag.
- Zeef het speltbloem en voeg beetje bij beetje toe terwijl je het erdoor heen klopt. Voeg ook een snufje zout toe wat je er doorheen klopt.
- Spatel voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en maak met twee lepels 10 – 12 kleine gelijke bergjes van het beslag Druk iets plat met de bolle kant van de lepel.
- Bak in 20 minuten tot de koekjes met blauwe bessen goudbruin zijn.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties