Citroen aardbeientaart

17 april 2017 (Laatst bijgewerkt: 12 augustus 2017)
citroen aardbeientaart

Deze citroen aardbeientaart stond al lang op mijn lijstje om een keer te proberen. En nu met de Pasen eindelijk een goede reden om hem te maken. Deze citroen aardbeientaart valt dan ook in de categorie ‘goed zoet’. Ik noem iets goed zoet, wanneer de zoetstoffen die ik gebruik beter voor je zijn dan gewone geraffineerde suikers. Voor de citroen aardbeientaart heb ik palmsuiker en agavesiroop gebruikt. Palmsuiker wordt gemaakt uit het sap van verschillende palmbonen. Er zitten veel natuurlijke stoffen in palmsuiker zoals vitamines en mineralen. Hierdoor stijgt je bloedsuikerspiegel niet zo hard en krijg je niet zo’n dip na het eten van deze taart. Agavesiroop heeft ongeveer dezelfde eigenschap wat je bloedsuikerspiegel betreft. Alleen zitten er totaal geen voedingsstoffen in en let ik wel op dat ik hiervan de biologische variant koop. De bewerking van agavesiroop kan namelijk, bij de niet biologische variant, erg schadelijk zijn voor het milieu.
En zo is een taartje eten een stuk minder erg. En deze citroen aardbeientaart is echt een plaatje om te zien, ook niet onbelangrijk.

Eetsmakelijk!

Citroen aardbeientaart

Serves: 10 stukken
Cooking Time: 3 uur

Ingredients

  • 4 eieren
  • 2 biologische citroenen
  • snufje zout
  • 150 gram amandelmeel
  • 300 ml agavesiroop
  • 220 koude roomboter
  • 250 gram aardbeien
  • 50 gram palmsuiker

Instructions

1

Meng de bloem, suiker en het zout door elkaar in een kom.

2

Voeg 1 ei toe en meng deze erdoor heen.

3

Voeg de koude boter in stukjes toe en kneed deze er door tot je een samenhangend deeg hebt.

4

Laat het deeg in afdekfolie 30 minuten in de koelkast rusten.

5

Verwarm de oven voor op 180 graden.

6

Vet de taartvorm in en bestuif met een beetje meel.

7

Haal het deeg uit de koelkast en duw het gelijkmatig verdeeld in de taartvorm.

8

Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.

9

Leg er een stuk bakpapier op en vul met een blindbakvulling (bonen kan eventueel ook).

10

Bak de bodem in 10 minuten in het midden van de oven.

11

Smelt de rest van de boter op een laag vuur.

12

Was en rasp de beide citroenen. Pers ze daarna uit.

13

Doe de rasp- en het sap in een mengkom.

14

Voeg de overige 3 eieren en de agavesiroop toe.

15

Meng met een garde.

16

Voeg de gesmolten boter toe en meng weer met de garde.

17

Haal de vorm uit de oven en verwijder het bakpapier en de bindbakvulling.

18

Schenk de citroenvulling in de vorm en zet weer terug in de oven.

19

Verlaag de temperatuur naar 160 graden en bak nog ongeveer 30 minuten.

20

Neem de taart uit de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.

21

Snijd de aardbeien in kwarten en versier de taart er mee.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.