Pesto van raapsteel

pesto van raapsteel

Pesto, ik ben er gek op! Echt goede pesto is zo ontzettend lekker en kan je voor van alles gebruiken. Door de pasta, met gekookte aardappelen of op toastjes. Ook kun je er eindeloos mee variëren. Helaas kennen veel mensen alleen de pesto uit de potjes in de supermarkt, waar te veel ingrediënten in zitten die er niet in thuis horen. Ik maak het daarom ook graag zelf. De klassieke variant met basilicum is heerlijk en kennen we allemaal. Maar toen ik vandaag raapstelen in het groentepakket tegenkwam met een recept van Barry en Vivian voor raapstelen pesto, ben ik deze gelijk gaan maken. En ook deze is echt heel lekker! Vanavond eet ik pasta met pesto van raapsteel en voor het weekend bewaar ik nog wat voor op toastjes.

Benieuwd geworden naar het biologische groentepakket of zin gekregen om thuis wekelijks met mij mee te koken? Kijk dan op http://www.groentenabonnement.nl

Pesto van raapsteel

Recept uitprinten
Porties: 1 potje Kooktijd: 30 minuten

Ingredients

  • 100 gram raapstelen
  • 50 gram pijnboompitten (hazelnoten kan ook)
  • 1 teentje knoflook
  • handje geraspte Parmezaanse kaas
  • scheut olijfolie
  • zout en peper

Instructies

1

Rooster de pijnboompitten (of hazelnoten) in een droge koekenpan.

2

Doe de pijnboompitten, raapstelen, knoflook en Parmezaanse kaas in de keukenmachine.

3

Meng alles door elkaar en voeg daarna beetje bij beetje olijfolie toe tot de pesto de door jou gewenste dikte heeft bereikt.

4

Breng op smaak met zout en peper en doe het in een kommetje of een potje als je die hebt.

Misschien ook leuk om te maken

1 reactie

  • Reply
    Pasta met broccolipesto - Aan tafel bij Anna
    16 november 2017 at 19:05

    […] heel eenvoudig nog uitbreiden met bijvoorbeeld gepofte tomaatjes, krokante spekjes of zalm. Ook van raapstelen of rucola kan je heerlijke pesto […]

  • Plaats je reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.