Vegan pesto van zeekraal

Vegan pesto van zeekraal, recept, makkelijk, vegetarisch, gezond, biologisch, plantaardig

Weer een heerlijke nieuwe pesto aan mijn assortiment toegevoegd. Na mijn pesto van snijbiet, pesto van raapsteel en pesto van broccoli nu ook een vegan pesto van zeekraal. Vegan omdat mijn jongste dochter met koemelkallergie dan gewoon met ons mee kan eten. In plaats van kaas in de pesto te gebruiken, heb ik edelgist vlokken gebruikt. Edelgist is een gedeactiveerde gist, vaak van een stam van Saccharomyces cerevisiae dat verkocht wordt als een voedselproduct. Je koopt het vaak in de vorm van poeder of vlokken. Edelgist heeft een heel sterke kaasachtige hartige smaak en is daarom ideaal om te gebruiken als kaasvervanger in vegan gerechten. Zeekraal is ook erg lekker bij gerechten met zalm. Ik maakte deze vegan pesto met zeekraal voor door de pasta die ik maakte met sous vide gegaarde zalm en gepofte tomaatjes. Heerlijke combinatie die niet vegan maar wél koemelkvrij is.

Benodigde materialen:
– kleine koekenpan
staafmixer of keukenmachine
– fijne rasp

Vegan pesto van zeekraal

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 1 kommetje
Voorbereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 0 minuten

Ingrediënten

  • 75 gram zeekraal
  • 35 gram geroosterde pijnboompitten
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine teentje knoflook
  • 2 eetlepels edelgistvlokken

Instructies

1

Rooster de pijnboompitten.

2

Was de citroen en rasp de schil tot je ongeveer 1 eetlepel gerapste citroen schil hebt.

3

Doe de zeekraal, de geroosterde pijnboompitten, de geraspte citroen, de olijfolie, de teentjes knoflook en de eetlepels edelgist bij elkaar.

4

Mix met de keukenmachine of staafmixer alles samen tot een gladde en smeuïge pesto. Voeg indien nodig nog wat extra olijfolie toe.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.