Pasta met pesto van zeekraal en sous vide gegaarde zalm

Pasta met pesto van zeekraal en sous vide gegaarde zalm, vegan, vegetarisch, recept, makkelijk, gezond, gepofte tomaatjes

In deze pasta met pesto van zeekraal en sous vide gegaarde zalm is de zalm, zoals de naam al zegt, in de sous vide gegaard. Voor wie hier nog niet bekend mee is heb ik hier uitgelegd wat sous vide koken is en wat je hiervoor nodig hebt. Mocht je nog nooit zalm uit de sous vide op hebben, je wilt hierna nooit meer anders! Door de zalm op 50 graden in de sous vide te garen wordt hij boterzacht, heel mooi roze en super smaakvol. En je hebt er geen omkijken meer naar. Als de zalm eenmaal in het ‘water’ ligt doet de sous vide verder het werk. Daardoor kan jij in tussen verder met het maken van de pesto, het poffen van de tomaatjes en het koken van de pasta.

Het recept voor de pesto van zeekraal kun je hier vinden. Het is een veganistische pesto (omdat mijn dochtertje koemelkallergie heeft). Je kunt in plaats van de edelgist vlokken natuurlijk ook gewoon twee eetlepels geraspte Parmezaanse kaas gebruiken.

Benodigde keuken materialen:
sous vide warm waterbak (deze gebruik ik zelf) of
sous vide stick (een goede en wat goedkopere optie) en een grote pan met water
– pan om de pasta te koken
– ovenschaal voor de tomaatjes
– rasp
– keukenmachine (foodprocessor) of staafmixer
– vacuüm zakken en vacumeermachine of hersluitbare diepvrieszakken
– kleine koekenpan

Pasta met pesto van zeekraal en sous vide gegaarde zalm

Door Anna Kaptein Hoeveelheid: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 20 stuks wat grotere tros tomaatjes
  • 4 moten biolgische zalm van ongeveer 150 gram per moot
  • 300 gram volkoren penne
  • 1 kommetje pesto van zeekraal (zie link naar recept)
  • 100 gram zeekraal
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ingrediënten voor de pesto (zie link naar recept in bovenstaande tekst)

Instructies

1

Vul je sous vide, of de pan waarin je de sous vide stick, doet met genoeg water. Stel de temperatuur in op 50 graden.

2

Bestrijk de moten zalm aan beide zijden met olijfolie en bestrooi naar smaak met peper en zout.

3

Doe 2 stukken zalm naast elkaar in een vacuüm zak of hersluitbare diepvrieszak. Gebruik 2 zakken (2 stukken zalm per zak).

4

Vervolgens trek je alle lucht uit de zak met de vacumeermachine. As je werkt met de hersluitbare diepvrieszakken dan laat je de open zak heel voorzichtig in het voorverwarmde water zakken. Door de druk van het water zal de meeste lucht uit de zak gaan. Als het water net tot onder de sluiting komt sluit je de zak goed af. Zorg dat de sluiting bij deze zakken altijd boven water blijft. Bij de vacuümzak hoeft dit niet.

5

Stel de timer in op 25 minuten.

6

Maak de pesto volgens de beschrijving in het recept.

7

Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet voor de pasta een ruime pan met water en een snufje zout op het vuur en breng aan de kook.

8

Was de tomaatjes, verdeel over een ovenschaal. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Pof de tomaatjes in 10 minuten in de hete oven.

9

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

10

Zet een kleine koekenpan met een scheutje olijfolie op halfhoog vuur. Voeg de resterende 100 gram zeekraal toe en bak heel kort (ongeveer 2 minuten) in de hete pan. Haal uit de pan en zet apart.

11

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de pesto toe en meng goed door de pasta.

12

Verdeel de pasta met pesto over de borden. Voeg de tomaatjes mooi verdeeld toe. Haal de zalm wanneer deze klaar is uit de sous vide en heel voorzichtig uit de zak (de zalm is erg kwetsbaar). Leg voorzichtig op de pasta.

13

Leg als laatste de kort gebakken zeekraal op de zalm en serveer. Eetsmakelijk!

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.