Geplette aardappeltjes uit de oven

12 april 2023
Geplette krieltjes uit de oven op smaak gebracht met verse kruiden en boter. Een heerlijk aardappel garnituur recept.

Geplette aardappeltjes uit de oven

Wat mij betreft een van de lekkerste aardappel garnituren, deze geplette aardappeltjes uit de oven met verse kruiden. Super krokant en smaakvol.

Het pletten van aardappeltjes en ze vervolgens op smaak brengen met verse kruiden en dan roosteren in de oven is een eenvoudige, maar tegelijkertijd ook super lekkere manier voor het bereiden van aardappels. Een fijn recept ook als je gaat koken voor een groter gezelschap omdat je het heel makkelijk in flinke porties tegelijker kan maken.

Krieltjes gebruiken om te pletten

Je kunt voor het pletten van aardappeltjes uiteraard allerlei soorten aardappels gebruiken. Als je grote aardappels gebruikt is het wel belangrijk dat je ze in even grote stukken snijd, zodat ze allemaal gelijkmatig kunnen garen. Maar persoonlijk maak ik geplette aardappeltjes het liefste van krieltjes. Het formaat én de de smaak van krieltjes maken dat ik ze perfect vind om voor dit recept te gebruiken.

Aardappeltjes schoon borstelen

Je hoeft de aardappeltjes of krieltjes die je gaat pletten en roosteren in de oven niet te schillen. Zeker de schil van jonge aardappels of krieltjes is erg lekker en geeft het recept wat extra crunch mee. Ook zien ze er dan prachtig rustiek uit. Zorg wel dat je de aardappels of de krieltjes goed schoon borstelt met een groenteborstel zoals deze voordat je ze gaat bereiden.

Bijgerechten van aardappel

Ben je na het maken van deze geplette aardappeltjes uit de oven op zoek naar meer bijgerechten van aardappel? Maak dan ook eens deze gratin van aardappel en venkel of deze pommes duchesses van pompoen en aardappel.

Benodigde keukenmaterialen voor geplette aardappeltjes uit de oven

Bakkwastje
Koksmes
Snijplank
Grote pan
Groenteborstel

Geplette krieltjes uit de oven op smaak gebracht met verse kruiden en boter. Een heerlijk aardappel garnituur recept.

Geplette aardappeltjes uit de oven

Anna Kaptein
Wat mij betreft een van de lekkerste aardappel garnituren, deze geplette aardappeltjes uit de oven met verse kruiden. Super krokant en smaakvol.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 kilo krieltjes
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 10 gram verse Italiaanse kruiden zoals salie, rozemarijn, en oregano
  • 1 mespunt chilivlokken

Instructies
 

  • Boen de krieltjes goed schoon met een groente borstel en kook ze daarna 10 minuten met een snufje zout.
  • Giet de aardappeltjes af en laat ze een beetje uitwasemen.
  • Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Plet de aardappeltjes allemaal met een grote vork.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smelt de boter in een steelpan tot deze net gesmolten is en meng deze met de olijfolie.
  • Hak de verse kruiden grof en meng de kruiden en de chilivlokken met de boter en olijfolie.
  • Smeer elk aardappeltje met een bakkwastje royaal in met het boter en kruiden mengsel.
  • Bestrooi daarna de aardappeltjes nog met zeezout.
  • Rooster de geplette aardappeltjes gedurende 25 minuten in de oven of totdat ze mooi krokant en bruin zijn. Controleer regelmatig.
  • Serveer de geplette aardappeltjes uit de oven
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Geplette krieltjes uit de oven op smaak gebracht met verse kruiden en boter. Een heerlijk aardappel garnituur recept.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.