Aubergine Milanese

14 april 2023 (Laatst bijgewerkt: 27 juni 2023)
Heerlijke knapperige en smaakvolle aubergine Milanese. Gepaneerde aubergines met een krokant kaas korstje en verse basilicum.

Aubergine Milanese

Heerlijke knapperige en smaakvolle aubergine Milanese. Gepaneerde aubergines met een krokant kaas korstje en verse basilicum.

“Aubergine alla Milanese” is een Italiaans gerecht dat bestaat uit plakjes aubergine die zijn gepaneerd en gebakken in de pan. Je vind zowel recepten voor aubergine Milanese mét als zonder Parmezaanse kaas. In deze variant van aubergine Milanese zijn de aubergines na het paneren en het bakken nog even in de oven geweest met wat geraspte Parmezaanse kaas. Dit geeft extra smaak en crunch mee en vind ik erg lekker.

Aubergines bereiden

Voordat je de aubergines kunt gaan paneren, bakken en roosteren in de oven tot aubergine Milanese is het belangrijk eerst het bittere vocht uit de aubergines te laten trekken. Door dit te doen smaken de aubergines minder bitter en komt de heerlijke smaak van de aubergines meer tot zijn recht. Snijd daarom de aubergine met een heel scherp mes (i.v.m. de gladde schil van de aubergine) zoals bijvoorbeeld deze in plakken van ongeveer 2 centimeter en leg deze aubergine plakken vervolgens op keukenpapier. Bestrooi heel royaal met zout en laat gerust 10 tot 15 minuten intrekken. Je zult zien dat het bittere vocht uit de aubergines komt. Dit kan je vervolgens eraf vegen met schoon keukenpapier waarna je de aubergine plakken kunt gaan paneren.

Vegetarische recepten met aubergine

Ben je na het maken van deze aubergine Milanese op zoek naar meer vegetarische recepten met aubergine? Probeer dan ook eens deze gegrilde aubergine met linzen en tomaat, deze vegetarische aubergine lasagne of deze melanzane alla parmigiana met spinazie.

Benodigde keukenmaterialen voor aubergine schnitzel

– Bakjes (3 x stuks)
Keukenpapier
Koksmes
Koekenpan
Blokrasp

Heerlijke knapperige en smaakvolle aubergine Milanese. Gepaneerde aubergines met een krokant kaas korstje en verse basilicum.

Aubergine Milanese

Anna Kaptein
Heerlijke knapperige en smaakvolle aubergine Milanese. Gepaneerde aubergines met een krokant kaas korstje en verse basilicum.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks aubergines
  • 2 stuks eieren
  • 100 gram paneermeel
  • 100 gram bloem
  • 2 theelepels oregano
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 10 gram verse basilicum

Instructies
 

  • Was de aubergines.
  • Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 2 cm.
  • Leg de aubergine plakken naast elkaar op keukenpapier en bestrooi alle plakken royaal met zout. Laat het zout ongeveer 10 minuten intrekken totdat er flink wat vocht uit de aubergine plakken komt. Dit is het bittere vocht. Verwijder het vocht met een keukenpapiertje.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en de grillstand.
  • Zet drie bakjes klaar waar de aubergine plakken in passen. Doe in het eerste bakje het bloem met de oregano en een flinke snuf zout en in het tweede bakje de twee eieren. Kluts deze goed door met een vork. Doe in het derde bakje het paneermeel.
  • Paneer vervolgens alle aubergine plakken aan beide zijden met als eerste het bloem, daarna het ei mengsel en als laatste het paneermeel.
  • Zet een grote koekenpan met royaal zonnebloemolie op middelhoog vuur. Laat goed heet worden.
  • Bak vervolgens de aubergine plakken beide kanten 3 minuten totdat je aan beide kanten een goudbruin korstje hebt.
  • Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp.
  • Leg alle gebakken aubergines naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Leg op alle aubergine plakken een beetje geraspte Parmezaanse kaas.
  • Grill de aubergine plakken nog 10 minuten in de oven.
  • Serveer de aubergine Milanese met de verse basilicum.
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.