Aubergine lasagne

11 juli 2023 (Laatst bijgewerkt: 15 juli 2023)
Een fantastische koolhydraatarme aubergine lasagne vol extra groenten zoals bleekselderij en champignons. Een heerlijk vegetarisch lasagne recept.

Aubergine lasagne

Een fantastische koolhydraatarme aubergine lasagne vol extra groenten zoals bleekselderij en champignons. Een heerlijk vegetarisch lasagne recept.

Aubergine lasagne is een heerlijk vegetarisch alternatief voor traditionele lasagne. Deze smaakvolle ovenschotel zit boordevol gezonde ingrediënten en is perfect voor iedereen die van de Italiaanse keuken houdt. De plakjes gebakken aubergine vervangen de lasagnebladen en voegen een unieke smaak en textuur toe aan het gerecht. Het beste van alles is dat deze aubergine lasagne gemakkelijk te maken is (maar wel wat tijd vraagt!) en zelfs de grootste vleesliefhebbers zal verrassen.

Koolhydraatarme lasagne

Aubergine lasagne is niet alleen een heerlijk gerecht, maar ook een geweldige optie voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. In plaats van traditionele pastavellen bevat deze lasagne plakjes gebakken aubergine. Aubergine is van nature laag in koolhydraten en calorieën, maar zit boordevol voedingsstoffen en vezels. Dit maakt het een uitstekend alternatief voor zetmeelrijke lasagnebladen. Bovendien biedt de aubergine een heerlijke smaak en een stevige textuur aan het gerecht. Dus als je op zoek bent naar een koolhydraatarme optie om van de smaak van lasagne te genieten, is aubergine lasagne zeker het proberen waard!

Champignons schoonmaken voor door aubergine lasagne

Het is belangrijk om champignons schoon te borstelen voordat je ze gebruikt in de aubergine lasagne omdat champignons een poreuze textuur hebben en vaak wat aarde of vuil kunnen bevatten. Door ze schoon te borstelen, verwijder je eventueel aanwezig vuil en zorg je ervoor dat ze klaar zijn voor gebruik in je gerecht.

Je kunt een champignonborstel zoals deze gebruiken om voorzichtig vuil of aarde van de champignons af te vegen. Hierdoor behouden ze hun structuur en voorkom je dat ze water absorberen, wat de textuur en smaak van de champignons kan beïnvloeden.

Vegetarische lasagne recepten

Ben je na het maken van deze aubergine lasagne op zoek naar meer vegetarische lasagne recepten? Probeer dan ook eens deze vegetarische lasagne met geitenkaas of deze lasagne met snijbiet en doperwten.

Benodigde keukenmaterialen voor lasagne van aubergine

– Ovenschaal
Ruime pan
Koekenpan
Koksmes
Snijplank
Champignonborstel
Handrasp

Een fantastische koolhydraatarme aubergine lasagne vol extra groenten zoals bleekselderij en champignons. Een heerlijk vegetarisch lasagne recept.

Aubergine lasagne

Anna Kaptein
Een fantastische koolhydraatarme aubergine lasagne vol extra groenten zoals bleekselderij en champignons. Een heerlijk vegetarisch lasagne recept.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks aubergines
  • 1/2 bos bleekselderij
  • 250 gram kastanje champignons
  • 1 stuk rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 150 gram geraspte belegen kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 10 gram verse basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrooi ze met zout en laat ze ongeveer 15 minuten rusten. Zo onttrek je de aubergines van hun bittere vocht. Spoel de plakken af en dep ze droog.
  • Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin. Leg ze op keukenpapier om overtollige olie te absorberen.
  • Snipper de ui en de knoflook, was de bleekselderij en snijd in maantjes en borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Doe in een pan met dikke bodem een scheut olijfolie en zet op middelhoog vuur. Bak de plakjes champignon op hoog vuur een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Schep regelmatig om en breng op smaak met zout en peper. Schep de champignons uit de pan en zet het vuur laag.
  • Voeg wat extra olijfolie toe aan de pan en bak de bleekselderij, ui en knoflook samen met de chilivlokken en het paprikapoeder tot ze zacht zijn.
  • Giet de tomatenblokjes bij de groenten en breng op smaak met zout, peper en 1 eetlepel agavesiroop. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen. Voeg daarna weer de gebakken champignons toe.
  • Vet een ovenschaal in en begin met een laagje tomatensaus. Leg daar overheen een laagje aubergine plakken. Bestrooi vervolgens met 1/3 van de geraspte belegen kaas. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn.
  • Snijd de mozzarella in plakken en verdeel als laatste de mozzarella over de bovenkant van de aubergine lasagne.
  • Bak de lasagne ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas goudbruin is.
  • Haal de aubergine lasagne uit de oven en laat hem een paar minuten afkoelen. Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer warm.
  • Aan tafel!
Heb je dit recept geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Beoordeel het recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.