Shoarma van oesterzwam

Een heerlijk gevuld pitabroodje met zelfgemaakte vegetarische shoarma van oesterzwam. Een makkelijke, snelle en gezonde variant op de klassieke shoarma.

Shoarma van oesterzwam

Een heerlijk gevuld pitabroodje met zelfgemaakte vegetarische shoarma van oesterzwam. Een makkelijke, snelle en gezonde variant op de klassieke shoarma.

Deze maand mocht ik voor de foodblogswap koken van de website van Andrea van Anniepannie.nl. Andrea kookt graag gezond, met soms ongezonde uitspattingen. Haar gerechten zijn kleurrijk en met veel groenten. Laat dat nou precies helemaal bij mij passen! Het was dan ook niet moeilijk een recept te kiezen. Genoeg vega recepten boordevol groenten. Omdat er deze week een prachtige mand vol oesterzwammen in mijn biologisch groentepakket zaten heb ik een variant gemaakt op de vegetarische oesterzwam kebab van Andrea. Wat uiteindelijk resulteerde in deze shoarma van oesterzwam.

Vegetarische shoarma maken van oesterzwam

Het lijkt misschien ingewikkeld, maar het is heel eenvoudig om een vegetarische variant te maken van shoarma. Door shoarma te maken van oesterzwam krijg je net zo’n vlezige structuur als bij echte shoarma. Door de oesterzwammen vervolgens te marineren in een typische shoarma kruidenmix (die je overigens binnen no time zelf gemaakt hebt) en te roosteren in een hete oven krijg je uiteindelijke smaakvolle sappige en licht krokante shoarma van oesterzwam. De oesterzwam reepjes rooster je samen met de kruiden en hele dunne reepjes van rode ui. Snijd de rode uien met een heel scherp mes zoals bijvoorbeeld deze, in dunne reepjes / halve maantjes en meng ze door je shoarma mengsel.

Meer vegetarische recepten met oesterzwam

Ben je op zoek naar meer vegetarische recepten met oesterzwam? Probeer dan ook eens deze Aziatische koolsalade met oesterzwam tempura of deze paddenstoelen ragout in bladerdeeg buidel.

Benodigde keukenmaterialen:
Kommetjes
Koksmes
Broodrooster
Bakpapier

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Shoarma van oesterzwam

By Anna Kaptein Serves: 2 - 3 personen
Prep Time: 15 minuten Cooking Time: 15 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • 500 gram oesterzwammen
  • 4 grote volkoren pita broodjes
  • 1 komkommer
  • 1 bosjes radijsjes
  • 3 eetlepels tahin
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 10 gram verse munt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode uien
  • Voor de shoarma kruiden:
  • kwart theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel kerrie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel koriander
  • 1 theelepels paprikapoeder
  • 1/8 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 6 eetlepels olijfolie

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Scheur de oesterzwammen in repen en snijd de rode uien dunne halve maantjes / reepjes.

3

Meng alle kruiden en de olijfolie goed door elkaar.

4

Doe de kruidenmix, de oesterzwam reepjes en de rode ui in een kom en meng goed door elkaar.

5

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten in de oven.

6

Schep halverwege een keer door elkaar.

7

Maak ondertussen van de Griekse yoghurt, een uitgeperst knoflook teentje, de tahin en het citroensap een saus. Snijd de verse munt grof en voeg de helft ervan toe aan de saus. Breng op smaak met wat zout en peper.

8

Was en snijd de komkommer en de radijsjes in dunne plakjes.

9

Rooster de pitabroodjes in de broodrooster.

10

Zet 4 kommetjes klaar.

11

Doe in elk kommetje een stukje bakpapier.

12

Snijd de pitabroodjes open en besmeer beide kanten royaal met de yoghurt dressing.

13

Zet de pita broodjes open in de kommetjes en vul ze daarna met de plakjes komkommer, radijs en de geroosterde shoarma oesterzwam reepjes.

14

Schep als laatste nog een beetje yoghurt saus bovenop en bestrooi met de overgebleven munt.

15

Serveer de shoarma van oesterzwam.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.