Spaghetti met croutons en verse kruiden

Spaghetti met croutons en heel veel verse kruiden. Een heerlijk vegetarisch pasta gerecht met een krokante bite en bomvol smaak.

Spaghetti met croutons en verse kruiden

Spaghetti met croutons en heel veel verse kruiden. Een heerlijk vegetarisch pasta gerecht met een krokante bite en bomvol smaak.

Deze maand mocht ik koken van de website van Hilde van Slowfoody. Hilde is moeder van 3 zoons en kookt graag comfortfood uit alle windstreken. Vaak uit de oven. Je zult dan ook van allerlei lekkers aantreffen op haar website. Voor deze foodblogswap heb ik een vegetarisch recept van Hilde uitgekozen, namelijk de spaghetti met verse kruiden en broodkruim. Mijn eigen twist eraan is dat ik uiteraard groente heb toegevoegd (courgette) en de croutons heb gemaakt van zuurdesembrood. Met als resultaat een heerlijk bord vol spaghetti met croutons en verse kruiden.

Croutons maken

Croutons kun je heel gemakkelijk zelf maken van oud brood. Alle soorten brood kun je gebruiken. Voor dit recept heb ik echter zuurdesembrood gebruikt omdat ik dat een lekkere toevoeging vind, die ietwat zuurdere croutons. Snijd de boterhammen met een heel scherp mes zoals bijvoorbeeld deze, in kleine blokjes. Deze verdeel je over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster je met wat olijfolie in de oven.

Meer recepten met courgette?

Ben je naast deze spaghetti met croutons, verse kruiden en geroosterde courgette op zoek naar meer vegetarische courgette recepten? Probeer dan ook eens deze quiche met gegrilde courgette of deze ovenpasta met courgette en tomaatjes.

Benodigde keukenmaterialen:
– Middelgrote pan
Koksmes
Pan met dikke bodem
Ovenschaal

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Spaghetti met croutons en verse kruiden

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 20 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • 400 gram volkoren spaghetti
  • 1 courgette
  • 1 rode peper
  • 1 sjalot
  • 4 zuurdesem boterhammen
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml slagroom
  • 15 gram verse basilicum
  • 15 gram verse peterselie
  • 15 gram verse bieslook
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de zuurdesem boterhammen met een scherp mes in kleine blokjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.

3

Besprenkel de brood blokjes met olijfolie en peper en rooster 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zet apart en laat afkoelen.

4

Verhoog de temperatuur van de oven naar 220 graden.

5

Was de courgette en snijd hem in blokjes van 1 x 1 cm.

6

Doe de courgette blokjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Snijd één van de twee knoflook tenen in dunne plakjes en verdeel tussen de courgette.

7

Rooster de courgette 15 minuten in de oven en schep halverwege om.

8

Zet een pan met dikke bodem en een scheut olijfolie op laag vuur.

9

Snipper de sjalot, de overgebleven knoflookteen en de rode peper in kleine stukjes en laat ongeveer 5 minuten zachtjes aanfruiten.

10

Voeg daarna de slagroom toe en zet het vuur zo laag mogelijk of even uit.

11

Kook de pasta in een middelgrote pan volgens aanwijzingen op de verpakking.

12

Hak de verse kruiden fijn en meng ze door de croutons heen.

13

Giet de pasta af en doe deze vervolgens in de pan met gefruite ui, knoflook en peper. Meng goed door en breng zo nodig nog wat op smaak met zout en peper.

14

Serveer de spaghetti en bestrooi met de verse kruiden en zuurdesem croutons.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.