Pastasalade met sperziebonen
Een heerlijke vegetarische pastasalade met sperziebonen, komkommer, feta, tomaatjes en pistachenootjes. Een smaakvolle Italiaanse maaltijdsalade.
Tijdens mijn vakantie in Italië verbleven we ook een tijd bij mijn moeder. Mijn moeder heeft daar een super grote moestuin aangelegd waar ik uiteraard dagelijks te vinden was om groenten te oogsten om mee te koken. Op het moment dat ik daar was hebben we tientallen kilo’s’ sperziebonen, courgettes en rode uien geoogst. Deze groenten waren vervolgens elke dag de basis voor onze maaltijden. Omdat het in Italië op dat moment erg warm was had ik behoefte aan een salade, waarna ik deze heerlijke pastasalade met sperziebonen heb gemaakt die ik graag met je wil delen.
Koude pastasalade met sperziebonen
Koude pastasalade met sperziebonen is een heerlijk en gezond salade recept wat perfect is voor een zomerse lunch, als maaltijdsalade of bij de barbecue. De salade is licht en fris, maar toch ook voedzaam, zeker als je volkoren pasta gebruikt. Laat de pasta na het koken afkoelen zodat het echt een koude pastasalade wordt en de warme pasta nog niet met de andere ingrediënten in aanraking komt. Voor de sperziebonen vind ik het lekker (en mooi staan) om deze lekker lang te laten. Dus niet klein snijden of alleen door midden. De komkommer in de salade heb ik juist in extra dunne plakjes gesneden. Dit kan het makkelijkste met deze mandoline, maar als je die niet hebt voldoet een kaasschaaf ook prima.
Tips bij het maken van pastasalade met sperziebonen:
- De pastasalade met sperziebonen is ook heerlijk als lunchgerecht of om mee te nemen naar een picknick.
- De pastasalade met sperziebonen is ongeveer 3 dagen houdbaar in de koelkast.
- Als je de pastasalade al eerder maakt, voeg de pistachenootjes dan pas toe op het moment van serveren. Anders worden ze zacht.
Vegetarische recepten met sperziebonen
Ben je na het maken van deze vegetarische pastasalade met sperziebonen op zoek naar meer vegetarische recepten met sperziebonen? Probeer dan ook eens deze roergebakken sperziebonen met broccoli en champignons of deze frittata met groene groenten.
Benodigde keukenmaterialen voor pastasalade met sperziebonen
– Koksmes
– Pasta pan
– Snij plank
– Blokrasp
– Koekenpan
– Keukenmachine
– Mandoline

Pastasalade met sperziebonen
Ingrediënten
- 400 gram volkoren penne
- 500 gram sperziebonen
- 100 gram feta
- 1/2 stuk komkommer
- 125 gram gemarineerde tomaatjes
- 75 gram pistachenootjes
- 1 stuk rode ui
- 1 teentje knoflook
- 10 gram verse basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder de puntjes van de sperziebonen en was ze goed. Kook de sperziebonen in een pan met water met een snufje zout in ongeveer 4 tot 7 minuten beetgaar. (Zodat jij ze lekker vind)
- Snipper de rode ui fijn en pers het knoflookteentje fijn.
- Was de komkommer en schaaf met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes.
- Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan.
- Giet de pasta af en laat afkoelen.
- Snijd de gemarineerde tomaatjes fijn en voeg straks samen met de olie van de gemarineerde tomaatjes toe aan de salade.
- Snijd de feta in kleine blokjes.
- Snijd de blaadjes van de basilicum in repen.
- Meng de pasta met de sperziebonen, feta, de gemarineerde tomaten met olie, de rode ui, knoflook, de komkommer plakjes, de pistachenootjes en de gesneden basilicum goed door elkaar.
- Besprenkel de salade met olijfolie, balsamicoazijn, versgemalen zwarte peper en een snufje zout.
- Serveer de pastasalade met sperziebonen koud.
- Aan tafel!
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.
Geen reacties