Sperziebonen roerbakken met broccoli en champignons

Sperziebonen roerbakken met broccoli en champignons is een gezond, snel en veganistisch hoofdgerecht met veel groenten per persoon. Lekker met zilvervliesrijst en cassave chips.

Sperziebonen roerbakken met broccoli en champignons

Sperziebonen roerbakken met broccoli en champignons is een gezond, snel en veganistisch hoofdgerecht met veel groenten per persoon. Lekker met zilvervliesrijst en cassave chips.

Tijdens de foodblogswap van de maand juni, mocht ik een recept maken van Sowyen. Sowyen heeft een foodblog met de toepasselijke naam At Sowyen’s Kitchen. Sowyen houdt al sinds jongs af aan van koken en bakken en heeft hier in haar leven al verschillende dinge mee gedaan. Haar foodblog is een plek waar zij haar recepten kan bundelen en delen met anderen. Ik maakte een vegetarische variant op het recept Broccoli en kip uit de wok wat resulteerde in sperziebonen roerbakken met broccoli en champignons. De smaken lijken erg op elkaar, alleen in plaats van kip heb ik extra groenten toegevoegd.

Sperziebonen en broccoli roerbakken

Door sperziebonen te roerbakken met broccoli , champignons en een heerlijke smaakvolle saus krijg je een gezonde en lekkere veganistische maaltijd. Je krijgt daarbij ook nog eens heel veel groenten binnen. Heb je nou nog andere groenten in huis, voeg ze gerust toe of varieer met de samenstelling van de groenten. Was de groenten uiteraard wel goed en borstel de champignons schoon met een champignonborstel zoals deze. Champignons mag je namelijk niet wassen, dan worden ze papperig. Er zit meestal nog wel een beetje aarde aan de champignons, wat je wel weg wilt halen. Vandaar de champignon borstel.

Recepten met sperziebonen

Weet je nou niet zo goed wat je met sperziebonen allemaal kunt maken of kom je vaak niet verder dan alleen koken? Probeer dan naast het roerbakken van sperziebonen er ook eens deze vegetarische frittata met groene groenten van te maken of deze vegetarische sperziebonen salade.

De keukenmaterialen die ik gebruikt heb voor dit recept:
Koekenpan
Wok
Vergiet
Koksmes
Knoflookpers
Gemberrasp
Champignonborstel

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Sperziebonen roerbakken met broccoli en champignons

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 10 minuten Cooking Time: 20 minuten Total Time: 30 minuten

Ingredients

  • 1 broccoli
  • 200 gram sperziebonen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, uit de knoflookpers
  • 1/2 eetlepel gember geschild en fijn geraspt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels sesamolie
  • 250 ml groentebouillon
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 1 zak agave chips

Instructions

1

Snijd de broccoli in kleine roosjes en was goed.

2

Verwijder de steeltjes van de sperziebonen, snijd de sperziebonen door midden en was goed.

3

Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

4

Zet een koekenpan met een scheut zonnebloemolie op hoog vuur. Bak hierin de champignons 5 minuutjes, tot ze mooi goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper en zet tot gebruik apart.

5

Zet een wok met een scheutje zonnebloemolie op middelhoog vuur. Voeg ui toe en laat een paar minuten fruiten. Voeg daarna ook de knoflook toe.

6

Meng de sojasaus, geraspte gember, agavesiroop, olijfolie, sesamolie en groentebouillon goed door elkaar.

7

Voeg de broccoli en sperziebonen toe aan de wok, samen met de gemengde smaakmakers. Laat de broccoli en sperziebonen zachtjes pruttelen in de saus totdat ze beide gaar zijn (5 a 10 minuten) en de saus lekker smeuïg en plakkerig is geworden.

8

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9

Serveer de roergebakken sperziebonen en broccoli met de gebakken champignons, de rijst en de cassave chips.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.