Spaghetti met sperziebonen, ansjovis en pistachenoten
Een smaakvol recept, deze spaghetti met sperziebonen, ansjovis en pistachenoten. Makkelijk en snel klaar. Geïnspireerd op een gerecht van Yotam Ottolenghi.
Deze spaghetti met sperziebonen, ansjovis en pistachenoten is een variatie op het recept pasta met pecorino en pistachenoten van Yotam Ottolenghi. Het originele recept van hem komt uit dit kookboek. In deze variant heb ik sperziebonen, spaghetti en Comté kaas gebruikt. Nog steeds is het een heerlijk smaakvol pasta recept wat makkelijk en snel is. Een fijn en gezond recept voor de drukkere dagen.
Ottolenghi’s pasta met ansjovis, verse basilicum en olijfolie
Van de verse basilicum, de ansjovis, het teentje knoflook en de olijfolie maak je een smaakvolle saus voor door de pasta met ansjovis van Ottolenghi. Dit is de echte smaakmaker van dit pasta recept. Deze kan je je maken met een staafmixer zoals deze maar het fijnste is in een keukenmachine zoals deze.
Recepten met sperziebonen
Ben je na het maken van deze spaghetti met sperziebonen, ansjovis en pistachenoten op zoek naar meer recepten met sperziebonen? Probeer dan ook eens deze vegan roerbakschotel met sperziebonen, broccoli en champignons of deze vegetarische frittata met groene groenten.
Benodigde keukenmaterialen voor pasta met sperziebonen
– Rasp
– Koksmes
– Koekenpan
– Pan met dikke bodem
– Staafmixer of keukenmachine

Spaghetti met sperziebonen, ansjovis en pistachenoten
Ingrediënten
- 300 gram sperziebonen
- 75 gram gepelde pistachenoten
- 300 gram volkoren spaghetti
- 75 ml olijfolie
- 50 gram verse basilicum
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel citroenrasp
- 4 ansjovis filets
- 75 gram Comté kaas
Instructies
- Verwijder de uiteinden van de sperziebonen, was ze goed en snijd ze door midden.
- Blancheer de sperziebonen 3 a 4 minuten in kokend water met een snufje zout en laat daarna gelijk terug koelen door ze af te spoelen met koud water.
- Doe 40 gram van de basilicum, het teentje knoflook, de ansjovisfilets en de olijfolie in de keukenmachine en pureer deze tot een saus. Houd 10 gram van de basilicum apart voor decoratie.
- Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en hak met een scherp koksmes grof.
- Rasp de schil van de citroen met de fijne kant van de rasp en zet tot gebruik apart.
- Rasp de Comté met de grove kant van de rasp en zet ook tot gebruik apart.
- Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af en laat een klein beetje van het kookvocht bij de spaghetti in de pan.
- Roer de saus van basilicum en ansjovis door de spaghetti samen met de geblancheerde sperziebonen.
- Serveer de spaghetti met sperziebonen met de geraspte Comté, de gehakte pistachenootjes en de overgebleven basilicum blaadjes.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Geen reacties