Vegetarische rendang van spitskool

De klassieke en heerlijke smaken van een echte rendang, maar dan van groenten. Deze vegetarische rendang van spitskool is echt een top recept te noemen.

Vegetarische rendang van spitskool

De klassieke en heerlijke smaken van een echte rendang, maar dan van groenten. Deze vegetarische rendang van spitskool is echt een top recept te noemen.

Rendang is bij de meeste van ons bekend als een Indonesisch of Maleisisch vleesgerecht waarbij het rundvlees uren wordt gestoofd met heerlijke smaakmakers. Wist je dat je als je vegetariër of veganist (of als je gewoon graag vegetarisch eet) ook super lekkere rendang kan maken en eten? Bijvoorbeeld deze vegetarische rendang van spitskool. Eerlijk waar, je proeft nauwelijks verschil met het originele recept met vlees. Zeker het proberen waard!

Spitskool snijden ter vervanging van vlees

Het in dunne reepjes snijden van de spitskool voor deze vegetarische rendang van spitskool kun je het beste doen met een mandoline zoals deze of een keukenmachine zoals deze. Heb je deze niet? Zorg dan dat je mes heel scherp is zodat je mooie dunne reepjes kunt snijden.

Vegetarische recepten met spitskool

Ben je na het maken van deze vegetarische rendang van spitskool op zoek naar meer vegetarische recepten met spitskool? Probeer dan ook eens deze Oosterse spitskool en zoete aardappel stamppot of deze spitskool koekjes of burgers.

De benodigde keukenmaterialen voor rendang zonder vlees:

– Pan met dikke bodem
Mandoline of
Keukenmachine
Koksmes
Rasp

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Vegetarische rendang van spitskool

By Anna Kaptein Serves: 4 personen
Prep Time: 20 minuten Cooking Time: 2 uur Total Time: 2 uur 20 minuten

Ingredients

  • 1 spitskool
  • 1 rode peper
  • 3 cm geschilde gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 stengel citroengras
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 theelepel laos
  • 100 ml ketjap manis
  • 50 ml sojasaus
  • 1 theelepel sambal

Instructions

1

Snijd de spitskool in kwarten en daarna in dunne reepjes. Dit kan met een scherp mes of met de mandoline.

2

Snipper de ui, de rode peper (zonder de zaadjes) en de knoflook fijn en rasp de gember.

3

Zet een grote pan met dikke bodem en een flinke scheut zonnebloemolie op laag vuur en laat de ui, knoflook, peper en gember hier samen met de kurkuma, de koriander en de laos een paar minuten in bakken terwijl je regelmatig roert.

4

Voeg de gesneden spitskool toe en bak deze 1 minuut mee.

5

Voeg daarna de kokosmelk, de ketjap manis, de sojasaus en de sambal toe.

6

Breek de stengel citroengras op een paar plekken en voeg deze ook toe.

7

Laat de vegetarische rendang van spitskool in ongeveer 2 uur op heel laag vuur helemaal gaar stoven totdat alle smaken zijn opgenomen. Let wel op dat het niet droog kookt.

8

Verwijder de stengel citroengras en serveer de vegetarische rendang met rijst, kroepoek of cassave en zoetzure groenten.

Vegetarische rendang van spitskool De klassieke en heerlijke smaken van een echte rendang maar dan van groenten. Deze vegetarische rendang van spitskool is echt een top recept te noemen.

Misschien ook interessant

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.