Vegetarische rendang van spitskool

De klassieke en heerlijke smaken van een echte rendang, maar dan van groenten. Deze vegetarische rendang van spitskool is echt een top recept te noemen.

Vegetarische rendang van spitskool

De klassieke en heerlijke smaken van een echte rendang, maar dan van groenten. Deze vegetarische rendang van spitskool is echt een top recept te noemen.

Rendang is bij de meeste van ons bekend als een Indonesisch of Maleisisch vleesgerecht waarbij het rundvlees uren wordt gestoofd met heerlijke smaakmakers. Wist je dat je als je vegetariër of veganist (of als je gewoon graag vegetarisch eet) ook super lekkere rendang kan maken en eten? Bijvoorbeeld deze vegetarische rendang van spitskool. Eerlijk waar, je proeft nauwelijks verschil met het originele recept met vlees. Zeker het proberen waard!

Spitskool snijden ter vervanging van vlees

Het in dunne reepjes snijden van de spitskool voor deze vegetarische rendang van spitskool kun je het beste doen met een mandoline zoals deze of een keukenmachine zoals deze. Heb je deze niet? Zorg dan dat je mes heel scherp is zodat je mooie dunne reepjes kunt snijden.

Vegetarische recepten met spitskool

Ben je na het maken van deze vegetarische rendang van spitskool op zoek naar meer vegetarische recepten met spitskool? Probeer dan ook eens deze Oosterse spitskool en zoete aardappel stamppot of deze spitskool koekjes of burgers.

De benodigde keukenmaterialen voor rendang zonder vlees:

– Pan met dikke bodem
Mandoline of
Keukenmachine
Koksmes
Rasp

De klassieke en heerlijke smaken van een echte rendang, maar dan van groenten. Deze vegetarische rendang van spitskool is echt een top recept te noemen.

Vegetarische rendang van spitskool

Anna Kaptein
De klassieke en heerlijke smaken van een echte rendang, maar dan van groenten. Deze vegetarische rendang van spitskool is echt een top recept te noemen.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 18 min
Gang Vegetarisch hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 stuk spitskool
  • 1 stuk rode peper
  • 3 cm gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stuks sjalotten
  • 1 stengel citroengras
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 theelepel laos
  • 100 ml ketjap manis
  • 50 ml sojasaus
  • 1 theelepel sambal

Instructies
 

  • Snijd de spitskool in kwarten en daarna in dunne reepjes. Dit kan met een scherp mes of met de mandoline.
  • Snipper de ui, de rode peper (zonder de zaadjes) en de knoflook fijn en rasp de gember.
  • Zet een grote pan met dikke bodem en een flinke scheut zonnebloemolie op laag vuur en laat de ui, knoflook, peper en gember hier samen met de kurkuma, de koriander en de laos een paar minuten in bakken terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg de gesneden spitskool toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Voeg daarna de kokosmelk, de ketjap manis, de sojasaus en de sambal toe.
  • Breek de stengel citroengras op een paar plekken en voeg deze ook toe.
  • Laat de vegetarische rendang van spitskool in ongeveer 2 uur op heel laag vuur helemaal gaar stoven totdat alle smaken zijn opgenomen. Let wel op dat het niet droog kookt.
  • Verwijder de stengel citroengras en serveer de vegetarische rendang met rijst, kroepoek of cassave en zoetzure groenten.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Vegetarische rendang van spitskool De klassieke en heerlijke smaken van een echte rendang maar dan van groenten. Deze vegetarische rendang van spitskool is echt een top recept te noemen.

Misschien ook interessant

2 Reacties

  • Reageer
    tilleke
    5 november 2022 at 19:12

    Dit is zo verschrikkelijk lekker!

    • Reageer
      Anna
      10 november 2022 at 10:16

      Hoi Tilleke,

      Wat leuk om te horen! Hier blijft het ook een favoriet!

      Groetjes Anna

    Laat een reactie achter

    Rating recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.