Mexicaanse quinoa ovenschotel
Een super lekker oven recept, deze vegetarische Mexicaanse quinoa ovenschotel met rode quinoa, paprika, mais en heel veel wortel. Met een krokant korstje van kaas en tortilla chips.
Mexicaanse ovenschotels, ik ben er gek op. Ten eerste vanwege de Mexicaanse smaken en ten tweede omdat ik er altijd heerlijk veel groenten in kan verwerken. Net wat in het seizoen is of wat ik heb liggen. Deze Mexicaanse quinoa ovenschotel is vol met wortels, paprika, ui en mais (al is dat geen groente.) Door het toevoegen van de rode quinoa is deze Mexicaanse ovenschotel lekker voedzaam. Rode quiona is net wat steviger dan witte quinoa en de kleur is natuurlijk prachtig. De kaas en chips maken deze gezonde ovenschotel iets ongezonder, maar maakt het ook helemaal af. Maak er een lekkere guacomole bij en je hebt een heerlijke vegetarische avondmaaltijd.
Wortels in blokjes snijden voor de Mexicaanse schotel
Het meeste werk van het maken van deze Mexicaanse quinoa ovenschotel is toch wel het in blokjes snijden van de wortelen. Zelf vind ik het heel rustgevend, maar je bent er wel eventjes zoet mee. Omdat rauwe wortelen vrij hard zijn is het belangrijk een erg scherp mes te gebruiken zoals bijvoorbeeld deze.
Vegetarische recepten met wortel
Ben je na het maken van deze Mexicaanse quinoa ovenschotel op zoek naar meer recepten met wortel? Probeer dan ook eens deze vegetarische plaattaart met rode biet, wortel en geitenkaas of deze vegetarische nasi met spruiten en wortel.
Benodigde keukenmaterialen voor deze vegetarische ovenschotel:
– Ovenschaal
– Ruime pan
– Handrasp
– Knoflookpers
– Koksmes
– Dunschiller

Mexicaanse quinoa ovenschotel
Ingrediënten
- 500 gram wortels
- 1 stuk paprika
- 150 gram rode quinoa
- 400 gram tomatenblokjes
- 150 gram mais
- 2 tenen knoflook
- 1 stuk ui
- 10 gram verse koriander
- 150 gram naturel tortilla chips
- 150 gram geraspte belegen kaas
- 2 theelepels Mexicaanse kruiden
- 1/4 theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel tomatenpuree
Instructies
- Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Was of schil de wortelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
- Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.
- Snipper de ui en de knoflook
- Zet een pan met dikke bodem en een flinke scheut olijfolie op het vuur.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Fruit de ui en de knoflook een paar minuten samen met de Mexicaanse kruiden en de chilivlokken.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.
- Doe daarna de wortelblokjes in de pan en bak kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
- Voeg als laatste de mais, de quinoa en de gesneden paprika toe en breng op smaak met zout.
- Doe het groenten en quinoa mengsel in een grote ovenschaal.
- Bestrooi met de geraspte kaas en zet de Mexicaanse quinoa ovenschotel gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de Mexicaanse schotel uit de oven en steek alle chipjes erin.
- Zet de vegetarische Mexicaanse ovenschotel met quinoa terug in de oven voor 10 minuten zodat de chipjes ook nog knapperig worden. Pas op dat ze niet verbranden!
- Serveer daarna de Mexicaanse quinoa ovenschotel met de verse koriander en bijvoorbeeld met een frisse guacomole.
Dit artikel bevat affiliate links. Als je op zo’n link klikt en iets koopt, krijg ik een kleine commissie. Jou kost het niets extra.

Geen reacties